Het blijft een lastige: wat trek je vandaag weer aan naar kantoor?  Wie hielpen je al eerder met deze adviezen, maar het antwoord is eigenlijk gemakkelijker dan je zou denken. 

Als we de onderzoekers van The Harvard Business School mogen geloven is dat wat je aantrekt naar kantoor vooral niet dat waarvan iedereen verwácht dat je het aantrekt naar kantoor (ja, lees die gerust nogmaals). 

Door juist iets anders aan te trekken, kom je een stuk bekwamer, intelligenter en professioneler over, aldus de onderzoekers. Ze noemen dit The Red Sneakers Effect, wat zoiets inhoudt dat wanneer je afwijkt van de norm, jij automatisch een signaal afgeeft aan de buitenwereld dat je sterk in je schoenen staat. 

De onderzoekers testte deze theorie in de praktijk door studenten twee professoren voor te schotelen – de één in pak met een gladgeschoren kin, de ander met een baard en T-shirt. Vervolgens moesten de studenten inschatten wie ze het meest bekwaam achtte. 

Wat bleek? 

De studenten kozen massaal voor de professor met de baard en het T-shirt. Niet alleen door zijn kloffie trouwens, maar ook door zijn nonchalante houding. 

Kortom: trek eens een keer iets anders uit de kast dan het gebruikelijke blouse-rok-pak, oog je meteen een stuk slimmer en bekwamer.