In de serie Modern Manners nemen we de heersende, in vergetelheid geraakte en wellicht ook op een andere manier geïnterpreteerde etiquetteregels onder de loep. Ditmaal: imago- en etiquette-expert Gonnie Klein Rouweler over hoe je een beetje stijlvol te kleden tijdens kantooruren.

Er zijn een hoop irritaties op het werk. Neem deze kantoortypes bijvoorbeeld, of die overvolle mailbox. Maar ook de kledingkeuzes van sommigen collega's kunnen ook voor wat irritatiepuntjes zorgen. Voor de één betekent kantoorkleding namelijk zoiets als een minirok en een laag uitgesneden top in combinatie met een paar kekke overknee laarzen, terwijl het voor de ander reden is om dat stoffige mantelpak van zolder te halen. Klein Rouweler geeft voor eens en altijd duidelijkheid; wat te dragen op de werkvloer? 

Blote benen op kantoor kan heel goed, zo leerden we al, mits het natuurlijk in de bedrijfscultuur past. En als je goed verzorgde benen hebt, wel zo fijnLet wel dat de rok niet verder dan tien centimeter boven de knie reikt: dat oogt een stuk professioneler. 

Met kleuren en felle prints kun je beter niet experimenteren, want 'een professionele uitstraling vraagt om neutrale kleuren. Ga voor grijs, blauw, zwart, wit, pasteltinten of een bordeauxkleur. Wat sieraden betreft: laat die rinkelende armbanden en oorbellen thuis, aldus de etiquette-expert. Met zo'n rinkelende armband zul je geen vrienden maken, is haar mening. 'Na een paar uur worden je collega's gillend gek van al dat geluid.' 

Voor het schoeisel kun je alle kanten op, ook een sandaal met hak is goed, maar ook hier geldt: zolang de voeten er maar verzorgd uitzien.

Geef je het even door aan je collega's? Scheelt (jou) een hoop irritaties!