Heb je net je favoriete witte sneakers aan, zie je de eerste vlek alweer verschijnen. Het is minstens zo teleurstellend als een ladder in je gloednieuwe panty, alleen is het sneaker-leed iets makkelijker op te lossen. Met deze tips houd je je witte sneakers ook echt wit.

Deze sneakers zijn favoriet bij Máxima, Meghan Markle én Kate Middleton >

6x zo verwijder je vlekken van je witte sneakers

1. Een goed begin is het halve werk

Voordat je met die witte pareltjes naar buiten gaat: spuit ze even in met een vlekken- en waterbestendige spray. En dan natuurlijk wel een spray die past bij het materiaal van je schoeisel, want leer en linnen zijn een wereld van verschil. Zet maar alvast een reminder in je mobiel, want na een paar weken mag je de spuitbus opnieuw z'n werk laten doen.

2. Aan de slag met tandpasta

Niet alleen je gebit, maar ook je sneakers worden stralend wit met een dot tandpasta. Wanneer je langzaam met je tandenborstel over je schoenen wrijft, verdwijnen de vlekken in no-time. Krassen krijg je met tandpasta helaas niet weg, daarvoor kun je beter een pot vaseline of een gum gebruiken.

3. Met de wonderspons

Ga aan de slag met een wonderspons. Het klinkt alsof je er meteen een toverspreuk bij moet prevelen, maar ook zonder spreuk verwijdert 'ie de hardnekkigste vlekken. Maak je wonderspons een klein beetje nat en wrijf er zachtjes mee over je sneakers.

SHOP JE WONDERSPONS HIER

4. In de weer met nagellakremover

Net als tandpasta maakt ook nagellakremover korte metten met je vlekkerige sneakers. Giet een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje en wrijf in een cirkelvormige beweging over je schoen. Het is dan wel belangrijk om de nagellakremover erna weer weg te halen met water, vooral bij rubberen zolen. Nagellakremover is namelijk zo sterk dat het rubber kan beschadigen. En dan ben je veel verder van huis.

5. Doe de afwas

Koop een mild afwasmiddel en poets de sneakers schoon met een afwasborstel. Niet meteen je hele schoen in het sop dopen natuurlijk, want de meeste schoenen hebben het niet zo op een onderdompeling.

6. Vermijd de wasmachine

Hoe verleidelijk ook, je wasmachine is voor deze klus niet je beste vriend. De stiksels kunnen namelijk loslaten, en het rubber kan ook nog eens verkleuren. Toch het risico nemen? Zet je wasmachine dan op de laagst mogelijke temperatuur, en stop je sneakers vooral niet in de droger. Dat geldt trouwens niet voor je veters, die kunnen wel wat hebben.