Het summum van de hernieuwde Bijenkorf? Dat is misschien wel het ultiem prettige binnenkomen in de parterre.  Een lichte ruimte met in glas uitgevoerde entrees en uitnodigende etalages. De muren zijn voorzien van wit marmer en staal in een bronskleur, de gevels zijn waar mogelijk van glas, zodat binnen en buiten in elkaar overlopen.

De eerste Céline-winkel in Nederland

Maar het gaat natuurlijk om de waren, in een warenhuis. En ook daarmee zit het snor. Er is een beauty-afdeling met de toepasselijke naam Beauty World. De accessoire-afdeling werd stevig uitgebreid met labels als Alexander McQueen, Stella McCartney en Gucci. Die laatste opent overigens ook een eigen shop in de Bijenkorf, ontworpen door de befaamde Creative Director van Gucci, de ontwerpgod Alessandro Michele. Ook Céline krijgt een eigen winkel in de Bijenkorf, een unicum, want de eerste in Nederland. En dan is er de indrukwekkende lederwarencollectie. Waar vijfduizend producten pronken, van onder meer Chloé, Furla, Loewe. Nog net niet afgetroefd door het gefonkel op de sieradenafdeling, met exclusieve merken als Cartier en Tiffany & Co.

Product, Brown, Textile, Bag, Red, Maroon, Magenta, Shoulder bag, Tan, Material property,

Schoenenhemel op aarde

Tot slot de damesschoenenhemel. Liefst 1300 vierkante meter (nergens in Europa vind je meer meters gevuld met schoenen) en 65 merken. Onder heel veel meer zijn er stiletto's van Tom Ford en Gucci, loafers van Tod's en de smaakvolle sneakers van Maison Martin Margiela. Jimmy Choo en Isabel Marant zijn uitgebreid.

Footwear, Brown, High heels, Sandal, Tan, Fashion, Basic pump, Beige, Close-up, Fawn,

Nog even spierballen tonen: al met al biedt de Bijenkorf dus 97 nieuwe merken en 7000 vierkante meter vernieuwd shopplezier. Waarmee het luxe warenhuis met stip op één staat in de Benelux. We zeiden het al: de Bijenkorf in Amsterdam heeft 't.

Online designer aanbod

Het aanbod online is ook uitgebreid met meer designer merken zoals Alexander McQueen, Anya Hindmarch, Marni, Victoria Beckham, Versace, Stella McCartney, Kenzo, Peter Pilotto en Proenza Schouler. Voor de heren is het aanbod o.a uitgebreid met Alexander McQueen, Lanvin, Dsquared2, Paul Smith en Z Zegna. Dit aanbod zal nog verder worden uitgebreid. Ontdek het aanbod op deBijenkorf.nl.