Het was je vast niet ontgaan, en if so, dan bij deze: de sterren van Bazaars septembernummer zijn Kim en Kanye. De, zoals Cécile Narinx ze omschrijft: Oopjen en Marten van de 21e eeuw. 

'Iets wat je als lezer misschien niet zo snel had zien aankomen, en – eerlijk is eerlijk – iets wat ik ook totáál niet had kunnen bevroeden', zo zegt ze eerlijk. 'Ze zijn beroemder dan welke ster van vroeger ook, de grootst mogelijke moderne iconen, die de nieuwe media even kunstig en commercieel bespelen als André Rieu zijn viool.' 

Eigenlijk is het dus niet meer dan logisch dat Bazaars global fashion director Carine Roitfeld Kim & Kanye koos voor de hoofdrollen in haar jaarlijkse icons modeshoot. Want Carine weet precies what's hip & hot, evenals de gelegenheidsfotograaf van dienst: Karl Lagerfeld. En als je de foto's en het backstagefilmpjes bekijkt, kan het je niet ontgaan dat K & K onder regie van K & C een beetje de draak steken met zichzelf

Goed, Kim en Kanye, dus. Maar ook een nummer bommetjevol mode, 't is immers het septemberissue. En daarbij draait alles om kleur, zo zien we: in unicolor outfits, uitbundige printcombinaties en – als tegenhanger – totaal zwarte looks. 

Escapen doen we naar modesteden Londen, Parijs en
Milaan, dus pak het notitieblok er maar alvast bij. We besnuffelen de werkplek van Bodil Blain, de zakenvrouw achter het Britse koffiemerk Cru Kafe in Londen. En we onderzoeken wat je nou kan bestellen als je een beetje op tijd, zeg zodra de welbekende 5 in de klok zit, aan een glaasje wilt. 

Kortom: mocht je nog geen vakantie hebben gehad, boek hem pardoes, want hier wil je de tijd voor nemen. Heb je hem al wel achter de kiezen, nestel je in de zon, op een bank, op je bed, hoe dan ook: lees en geniet.

Je vindt 'm in de winkel, of hier.

Kim kanyepinterest
Karl Lagerfeld
Arm, Human body, Comfort, Shoe, Hand, Elbow, Sitting, Barefoot, Knee, Wrist, pinterest
Karl Lagerfeld
Clothing, Human, Hat, Textile, Boot, Costume accessory, Fashion accessory, Sun hat, Knee, Costume, pinterest
Karl Lagerfeld