Vrouwen die er iedere dag uitzien om door een ringetje te halen:

1. Hebben een georganiseerde kledingkast.

Het netjes hangen, vouwen en opbergen van je kleding in plaats van verfrommeld teruggooien in je kast zal je ochtendroutine flink versnellen.

2. Checken iedere ochtend wat het weer doet.

Maak van de weerapp je beste vriend. Je kunt de mooiste outfit dragen, maar als-ie niet past bij de temperatuur of regenproof is bij watergevaar, dan is het op niemand een goede look. Denk: suède schoenen in een stortbui of een wollen trui (die niet uitkan, want niks eronder dat het daglicht kan verdragen) wanneer het kwik plots boven de 17 graden besluit te stijgen.

3. Bedenken hun outfits ver van te voren.

Hoewel het niet altijd ideaal is om 's avonds al te besluiten wat je de volgende ochtend gaat dragen, geeft het je zowaar de rust en tijd om 's ochtends eens wat extra aandacht te besteden aan, pak 'm beet, je kapsel. Of een ontbijtje.

4. Dragen alleen kleding die ook echt past.

Jezelf in een te strakke jeans proppen is nimmer een goed idee. Koop altijd de maat die het beste zit, ook al is dat de ene keer een 34 en de andere keer een 42.

5. Hebben een kleermaker op speed dial.

Die kan zorgen dat een kledingstuk perfect aansluit op jouw lichaam, want: zie punt 4.

6. Zijn in het bezit van een stoomapparaat.

Feit: gekreukte kleding ziet er goedkoop uit. Een fancy stoomapparaat heeft trucs in huis die een gewoon strijkijzer niet kent. Geen zin om daarin te investeren? Je blouse of jurk in de badkamer hangen tijdens het douchen doet ook al wonderen.

7. Kiezen voor het juiste ondergoed.

Zichtbare behabandjes deden het dan misschien goed op Carrie Bradshaw, in het echte leven oogt het al gauw tacky. Ladders in panty's en slechtzittende beha's idem dito. Plus het leidt de aandacht af van je verder zo zorgvuldig gekozen outfit. Investeer dus in hoogwaardig ondergoed, en de basis voor je outfits is meteen goed.

8. Hebben bij twijfel een uniform klaarliggen.

Een back-up dus, voor op inspiratieloze of kleding-in-de-was-dagen. Terug kunnen vallen op een signature look is een veilige maar altijd goede strategie. Denk: jeans en een blazer, zwart op zwart; vind een combinatie die voor jou altijd werkt, en je hebt 'm altijd achter de hand.