Het 94-jarige stijlicoon Iris Apfel is nog altijd een kwieke tante en dat laat ze weer eens zien door een samenwerking aan te gaan met het Amerikaanse warenhuis Macy's. Ze is namelijk druk in de weer met het ontwerpen van haar eigen kledinglijn aldaar.

Dat Apfel nog niet aan pensioen toe is, bewees ze al eerder. Zo is ze te zien in diverse modecampagnes, speelt ze de hoofdrol in de documentaire Iris, zit ze nog immer vooraan bij de shows in New York en werkt ze zo nu en dan ook nog even aan een mode- of sieradenlijn. 

Hoe die nieuwe kledinglijn eruit gaat zien? Dat is nog even afwachten, want beeld is er nog niet. Wel is er al de nodige informatie bekend: de collectie kent in totaal veertig stukken, die ieder overspoeld zijn  met een jarenzestigsausje. Stukken voor alle leeftijden: Apfel vindt het belangrijk dat niet alleen jongere, maar ook oudere vrouwen de collectie kunnen dragen. Dat zal betekenen dat de kleding zeker niet te bloot wordt. Wat dan wel? Als we de garderobe van Apfel zelf moeten geloven, zal het zeker een vrolijke en uitbundige collectie worden. 

Vanaf september is haar lijn te krijgen bij Macy's, prijzen zullen tussen de 45 en 195 euro liggen.