Als een vrouw gemiddeld een whopping 23 paar schoenen bezit, hoe zou dat dan zitten met het aantal tassen? Een mens kan het zich maar afvragen. Mocht je dat ook doen, ik heb voor 't gemak Google afgestruind en kwam op a) dit artikel dat gemiddeld elf tassen telt, in de tassenkast van de Amerikaanse vrouw dan, en b) dit stukje van Jezebel, dat 21 als gemiddelde aantal laat vallen, maar: stukje stamt van 2007 en is dus hopeloos over de datum.

Dat terzijde: 21 tassen? Really? Ik vind dat je met elf al best ruim in de tassen zit. Ik hóu van tassen. Ontzettend veel. Ik zou met líefde plaats maken voor 21 (of meer) exemplaren. Maar helaas, mijn collectie bestaat uit precies twee tassen. Nee: drie, laten we mijn onverwoestbare sporttas niet buitensluiten.

En omdat ik maar twee tassen heb, en vind dat daar best een (flink) aantal bij mogen, sta ik de laatste tijd enthousiast op de uitkijk. Naar tassen van boterzacht leer, naar unieke jongens, naar nieuwe hoogvliegers. Om die keurig op mijn inmiddels ellenlange tassenverlanglijst bij te schrijven, zodat ik op een dag toch sowieso de tien aantik. Want dat schoenen de man maken, da's maar een halve waarheid. Zonder een goede tas (of tien) ben je in principe nergens.

De 16 tassenmerken om in de gaten te houden en in te investeren:

Paula Cademartori

instagramView full post on Instagram

Grafea


Wauw & Lulu

'Leather bags for real life' is als je 't mij vraagt sowieso een winnende leus.


Mallet & Co

Van de maker van Mulberry's iconische Bayswater, en van de leren parels van Louis Vuitton. Nicholas Knightly heet-ie, en tassen maken kan-ie. Als de beste, kijk maar:

Product, Blue, Brown, Bag, White, Style, Luggage and bags, Fashion accessory, Leather, Beauty, pinterest

Hunting Season


Boyy


Trademark

Opgezet door de zusjes Pookie en Louisa Burch en eígenlijk niet per se een hardcore tassenmerk, maar ze hebben zulke knapperds in hun collectie (moderne varianten op jaren zeventig pastiche), dat het fout zou zijn ze niet te noemen.

Product, Brown, Bag, Textile, Photograph, Red, Fashion accessory, White, Style, Beauty, pinterest

Mansur Gavriel

Oké, op zich al hartstikke bekend, maar zolang er twijfel bestaat over hoe die naam precies uit te spreken niet bekend genoeg. En dus mocht-ie van mij op het lijstje.


PB 0110


O My Bag


Byredo

Van de hand van Ben Gorham, voormalig a) basketbalspeler, b) kunstenaar, c) parfumeur en nu dan handtasontwerper. Vorig jaar lanceerde-ie zijn eerste collectie, Nécessaire de Voyage mocht die heten. Spaar ze allemaal. Dat kan hier.

Product, Brown, Bag, Photograph, White, Style, Luggage and bags, Beauty, Leather, Font, pinterest

Nanushka


Marjan Kuyten

Extra leuk, want: van Nederlandse bodem en helemaal met de hand gemaakt. Meer informatie vind je hier.


Matt & Nat


Loeffler Randall


Rabeanco