De Roshes, Thea's, Fenty's en Stan Smiths vliegen je om de oren: nog nooit is de sneaker zo bon ton geweest in schoenenland. Genoeg reden om op de band wagon te springen: gympen zijn nonchalant cool, zitten goddelijk en kunnen bij elke outfit. 

We begrijpen het als je wel even genoeg Nikes, Puma's en Adidassen hebt en hebt gezien. Tijd voor vernieuwing! En dus, bij dezen: de nieuwste sneakermerken die je moet en wilt kennen.

Filling Pieces

Gewoon uit onze hoofdstad afkomstig, dit luxe sneakermerk met een herkenbare esthetiek van hoge zolen en lange flappen.


Axel Arigato

Athletische schoonheid vind je ook in de schoenen van Axel Arigato, ontworpen in Parijs en gemaakt in Zweden. Begonnen als mannenmerk, maar inmiddels verkopen ze, gelukkig voor de dames met kleinere voeten, ook vrouwenschoenen.


Common Projects

Je zou ze kunnen zien als de eerste in zijn soort van luxe trainer, de schoenen van dit New Yorkse merk. Een echte A-lister, te herkennen aan het subtiele gouden logo.


Diemme

De mensen achter Diemme hebben uitgebreide ervaring in het schoenenvak: ze maken al ruim 25 jaar schoeisel voor de groten der aarden, we noemen Chanel, we noemen Gucci. Nu ook een eigen merk dus, met handgemaakte schoenen van Italiaans leer.

ETQ

Ook 'n Amsterdammer, dit merk met een cleane, monochrome stijl - al komt er steeds meer kleur in de collecties.


Buscemi

Heeft niks te maken met acteur Steve, dit Amerikaanse sneakermerk dat zijn roots heeft in LA. Jon Buscemi werkte eerst als brand director voor Oliver Peoples, maar heeft dus nu zijn eigen schoenenmerk.


Eytys

Natuurlijk kunnen de Scandi's niet ontbreken in dit lijstje. Eytys werd in 2013 opgericht door jeugdvrienden Jonathan Hirschfield en Max Schiller en staat voor 'fuss free design'.


Nubikk

En we sluiten af met wederom eentje van eigen bodem. Nubikk, met een hoofdkantoor in Waalwijk. Motto? 'Designed for the public.'

instagramView full post on Instagram