Ze is aanwezig bij menig groots mode-evenement (we noemen een LV cruise show in Rio), post bijna dagelijks mirror selfies en heeft in twee jaar een grote schare fans opgebouwd op Instagram, zo'n 65 duizend om precies te zijn. Is het een piepjong model? De volgende it-girl? Mais non, het gaat hier over de 54-jarige modejournaliste en auteur Sophie Fontanel.

Fontanel is een française met een geheel eigen gevoel voor stijl - dat duidelijk aanslaat gezien haar grote online following. Daarom: een analyse van haar Instagramoeuvre aan de hand van negen stijllessen. Want deze vrouw heeft duidelijk meer in petto dan die mooie, maar standaard Franse je ne sais quoi.

Metallics zijn altijd een goed idee

Pailetten alleen voor op de dansvloer? Ben je mal! Gecombineerd met neutrale tinten als wit of zwart kunnen ze altijd en overal.

instagramView full post on Instagram

Dierenprints ook

Goed, hij is allang geïntegreerd in modeland, de dierenprint, en allang niet meer slechts ordinair, maar ook madame Fontanel bewijst 't maar weer eens: zebra, luipaard of voor ons part giraffe doet het, mits juist afgestijld, altijd goed.

Je zonnebril kan niet gek genoeg zijn

Parels, glitters, neon: in de zon zijn is een feestje, dus waarom zou je zonnebril dat niet zijn?

Investeer in witte schoenen

Des chaussures blanches: ze passen overal bij, of het nou sneakers, laarzen of pumps zijn, en staan net wat frisser dan een ook-altijd-goed zwart paar.

Beperk je niet tot de vrouwenafdeling

Gender, schmender: of 't nou voor mannen of vrouwen bedoeld is, jij bepaalt toch lekker zelf wel wat je aantrekt?

Wees niet bang om te knutselen met je kleding

En als je het saai vindt, of niet kort genoeg, dan pak je toch gewoon de pen of de schaar erbij?

One thing cheap, one thing expensive

Fontanel is de belichaming van mix & match, ze combineert moeiteloos een souvenirshirt met een Chaneljasje, zie hieronder. En dat laat maar zien dat je helemaal niet alleen maar designerstukken moet hebben om ook daadwerkelijk een eigen stijl te creëren.

Benader mode met humor

Een shirt met dalmatiërs? Pourquoi pas! Mode hoeft lang niet altijd serieus en moeilijk te zijn (zie ook het punt over de zonnebril).

En dan nog even over ouder worden:

C'est tout wat betreft de modelessen, al zouden we kunnen blijven scrollen door Fontanels feed. Willen we alleen nog afsluiten met een van haar wijze lessen over leeftijd - ja, deze vrouw heeft naast een enorm gevoel voor stijl ook de nodige filosofische wijsheden in zich:

Before becoming a reality, age is mirage. Do not dive too quickly into reality. You have time.