Ach ja, uniek, we willen het allemaal zijn. En met ons ook onze spullen, want niets zo vervelends als iemand met exact dezelfde outfit te spotten. Nu valt dat voor een tas nog wel mee, maar toch: als het aan Gucci ligt, is geen tas meer hetzelfde.

Nou ja, geen Dionysus dan, één van de populaire modellen in de handtassencollectie van het modehuis. Gucci komt namelijk met een Do It Yourself service, zodat je je Dionysus naar eigen wens kunt opleuken. 

Nu nog is er alleen in de flagship store in Milaan een speciale hoek ingericht waar eigenaren van de bewuste tas naar hartenlust kunnen knutselen, maar de bedoeling is dat de service langzaamaan uitgerold gaat worden over diverse grote steden, en uiteindelijk ook mogelijk gaat zijn voor de Ace sneakers, de Princetown schoenen en zelfs voor verschillende ready-to-wear stukken. 

Het initiatief is maar weer eens een bewijs van de filosofie van creative director Alessandro Michele, die vindt dat de manier waarop je je kleedt laat zien hoe je je voelt, en dat ze vrij moeten zijn in hun uitingen. Tevens is het ook een ode aan de punkcultuur, één van Micheles favoriete stijlen, die dit jaar haar 40ste verjaardag viert.