Ah, de bootcut spijkerbroek. Hartstikke aan de hand in de jaren zeventig en tachtig, maar daarna werd-ie door andere modellen van z'n troon gestoten en had-ie het maar moeilijk met z'n comeback. Maar daar hebben we 'm weer! Komende zomer zien we de wijdere pijp niet alleen in cowboyfilms, of op de catwalk, maar zeker ook op straat, en misschien wel aan jouw lijf. Een ontzettend veelzijdige jongen die zich makkelijk laat combineren. Maar, voor wie op zoek is naar een uniekere stijl, bij dezen zes nieuwe manieren om je bootcut te dragen.

1. Maak een statement

Clothing, Sleeve, Textile, Outerwear, Coat, Pink, Magenta, Purple, Street fashion, Grille, pinterest
Getty Images

En draag een blitse jas op je denim. De Braziliaanse modeblogger Helena Bordon droeg er een van Vitorino Campos.

2. Klassieker

Clothing, Brown, Sunglasses, Denim, Bag, Textile, Outerwear, Style, Street fashion, Fashion accessory, pinterest
Getty Images

Draag er bijvoorbeeld een jasje bij dat nèt onder de bovenkant van je spijkerbroek valt - word je optisch langer van. Een paar enkellaarsjes, en een clutch en ziedaar: een moderne doch elegante look.

3. Zo gepiept

Clothing, Leg, Brown, Denim, Shoulder, Textile, Joint, Outerwear, White, Jeans, pinterest
Getty Images

Het allerfijnste aan een bootcut is wel dat-ie overal knap bij staat. Bij een bomberjack, bij een wit T-shirt, bij een goed stel hakken. Simpel, snel, maar mooi dat zeker wel.

4. Eén kleur

Eyewear, Sleeve, Shoulder, Textile, Joint, Outerwear, White, Style, Sunglasses, Street fashion, pinterest
Getty Images

Voor wie niet helemaal zeker is over wat te doen met deze broek: probeer 'm eens door alles in een kleur te combineren. Jou iets te monotoom? Check het sjaaltje.

5. Nineties

Sleeve, Collar, Trousers, Textile, Outerwear, Denim, Jacket, Style, Street fashion, Bag, pinterest
Getty Images

Modeblogger Chiara Ferragni stijlde d'r jeans met typische jaren negentig smuk. Hallo zwarte cropped top en chokerketting. En hallo gladde haren voor een keurig resultaat.

6. Lange top

Clothing, Blue, Sleeve, Denim, Trousers, Shoulder, Jeans, Textile, Joint, Outerwear, pinterest
Getty Images

Een lange en flared top benadrukt de wijde pijpen van je jeans. Waarom doen? Geeft een speelse draai aan je bootcut. Draag 'm dan wel liefst met hakken, opdat je niet aan lengte inlevert.

Bron: ELLE.com