Programma's als Say Yes to the Dress schetsen maar al te graag het beeld dat het kopen van een bruidsjurk een ware hel kan zijn. Zo zien we ruziënde ouders, chagrijnige bruiden en uiterst irritant winkelpersoneel die op een onhandige manier de boel proberen te sussen (of in het geval van het tv-programma juist proberen aan te wakkeren). Een tikkeltje overdreven natuurlijk, maar toch gebeurt het dat er een hoop stress ontstaat wanneer de meningen over de jurk verdeeld zijn.

Daar had InStyle editor Kelsey Glein de perfecte oplossing voor: ging ze toch mooi in haar eentje op zoek naar haar trouwjurk? Kijk, het hielp dat haar familie zich aan de andere kant van Amerika bevond, maar ook los van dit feit stond de toekomstige bruid volledig achter haar beslissing om alleen op pad te gaan. En het resultaat mag er wezen: het koopproces was uiterst rustgevend en de jurk is precies zoals ze 'm zelf had voorgesteld.

Ze is zelfs zo enthousiast dat ze iedere toekomstige bruid op het hart wil drukken dat het je goed recht is om alleen op zoek te gaan naar de perfecte jurk. Waarom dat nou zo'n fantastisch idee is, legt de journalist graag uit:

- Je sluit geen compromis

Wanneer je gaat trouwen gaat het om jouw mening en jouw wensen, die van een ander (behalve die van de bruidegom natuurlijk) doen er simpelweg niet toe. In principe maakt het dus niets uit wat je familie of je vrienden van je trouwjurk vinden, maar wanneer ze hun mening toch delen, word je er vaak wel door beïnvloed. 'Wanneer je de juiste jurk gevonden hebt, dan weet je meteen dat het de ware is,' aldus Glein. Daar mag de mening van een ander geen verandering in brengen.

- Je hoeft geen rekening te houden met andermans mening

'Ik heb nog nooit kledingadvies aangenomen van een ander, dus ik was ook niet van plan dat nu wel te gaan doen,' legt Glein uit. Maar ook al doe je dat wel regelmatig, dan nog is erg rustgevend om alleen te gaan winkelen voor de juiste jurk. De meningen van anderen zijn namelijk irrelevant en als ze echt van je houden, dan houden ze ook van jou in de jurk die je zelf uitkiest.

- Je voelt je niet opgejaagd

We weten allemaal hoe het voelt als er iemand buiten het pashokje (vooral wanneer het een man is) staat te wachten wanneer je klaar bent. Je hebt het gevoel dat je moet haasten of in ieder geval niet moet treuzelen, waardoor je wellicht ervoor kiest om die jurk toch niet nog een keertje aan te trekken. Heb je allemaal geen last van in je eentje. Al bewonder je jezelf een half uur in de spiegel, niemand die er wat om geeft of je vraagt op te schieten.

van: InStyle