Goed. Die zomer dus. Over pak hem beet een maand is-ie er officieel, maar nu al hebben we er links en rechts aan geroken. En omdat we er van uitgaan dat het een prachtige zomer wordt, met hoge temperaturen and all, hebben we voor 't gemak maar vast een garderobeopfrisbeurt gedaan. Met deze vijf stappen doe jij ons na. 

1. Verwissel je jas

Je kunt je winterjas opbergen - altijd een heuglijk moment, want dat betekent echt dat de kou weg is - en hem volgende winter weer eruit halen en tot de conclusie komen dat-ie toch niet meer zo bij je past, waardoor-ie de hele zomer voor niets in de weg heeft gelegen. Bekijk kritisch of je jas van vorig jaar nog past bij je garderobe van het nieuwe seizoen en investeer eventueel in een nieuw exemplaar (joehoe, sale!). Fleurt gelijk je hele garderobe op en je draagt 'm iedere dag, dus het is z'n geld meer dan waard.

2. Investeer in ruches

Ruches zijn het helemaal dit seizoen en het credo geldt: hoe meer hoe beter. Geeft je outfit een fijn Zuid-Europees tintje, waardoor je niet alleen gelijk de zomer in je bol hebt, maar ook helemaal on trend bent. Kies voor grove ruches om een kinderlijk effect tegen te gaan.

3. Vervang de laars door midi-hak of sneaker

Niets brengt meer de zomer in je bol dan struinen over een zonovergoten boulevard of terras op een goed paar hakken. Omdat torenhoge stiletto's nu eenmaal niet praktisch zijn, adviseren wij de midi-hak. Zag je overal tijdens de afgelopen modeweken en geeft je toch weer een paar uur extra flaneertijd. Ook witte sneakers geven je outfit een frisse touch. Hier tippen we hoe je zulk sportief schoeisel op een chique manier combineert.

4. Verander van geur

Niet alleen is het tijd de zwaardere parfums weer op te bergen voor de herfst en winter en te kiezen voor een frisse, bloemachtige geur, ook je wasmiddel mag aangepast op het nieuwe seizoen. Wablief? Zeker! Een wasmiddel met tropisch luchtje zorgt ervoor dat je iedere dag opnieuw de zomer om je lijf kunt dragen en de dag met goed humeur kunt beginnen.

5. Berg winterkleding op

Wederom: een heuglijk moment. Zorgt niet alleen voor veel meer rust in je kast - je hoeft 's ochtends immers niet door stapels truien te ploegen op zoek naar een zomerwaardig item -  maar geeft je ook inzicht in wat er nog ontbreekt en waar je indien nodig aan moet vullen.

6. Ga voor licht

We snappen heus dat zwart je lievelings is en dat je jezelf het liefst van top tot teen hult in de kleur, maar toch proberen we je toch te overtuigen wat lichtere tinten te overwegen. Staat leuk en zorgt er ook voor dat je niet compleet van je stokje gaat als er een aantal felle zonnestralen door de wolken heen breken.