Binnen nu en 2 jaar gaat Nederland fors meer warenhuizen tellen, met de komst van Canada's premium department store Hudson's Bay en off-price Saks OFF 5TH (van Saks Fifth Avenue) komen naar Nederland. De eerste is meer luxe 'tussen de Bijenkorf en de V&D in', de tweede is een luxe discountformule.

De ambities zijn groot: Hudson's Bay Company wil binnen 24 maanden liefst 20 warenhuizen openenen in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Bijkomend voordeel: het zal pak 'm beet 2.500 banen in die winkels opleveren.

Het bestigen van Hudson's Bay Company was een logische voor het bedrijf: 'Expansie naar Nederland is een natuurlijke uitbreiding van onze huidige aanwezigheid in België. Canada en Nederland delen een lange geschiedenis van samenwerking en wederzijds cultureel respect. Dit is een prachtige kans om in de Nederlandse markt te investeren en om vanuit de grote merkwaarde van Hudson's Bay het enige landelijke all-channel premium warenhuis te realiseren', aldus Richard Baker, Governor & Chairman HBC in prachtige retailtaal.

De winkels die Hudson's Bay gaat betrekken zijn voor de hand liggend: rond het faillissement van V&D was Hudson's Bay namelijk één van de gegadigden voor de V&D-warenhuizen. En dus zal het zich in een aantal oude V&D-panden vestigen.