Voor het modevolk is het Met Gala dus ongeveer zoiets als Kerstmis. Het is dé tijd van het jaar om eens flink uit te pakken en de creaties die op de rode loper verschijnen zijn immer zo bevredigend als cadeautjes. Niet zo gek dus dat iedereen alles uit de kast haalt om er betoverend mooi uit te zien die avond. Zo ook Emma Watson, die een blik afval opentrok voor haar outfit. Eh, wablief?

Haar jurk/broekpak/broekrok van Calvin Klein en Eco Age was namelijk niet gemaakt van een normaal stofje, maar van gerecyclede plastic flessen! Neem even een moment om dat in je op te nemen wanneer je naar haar prachtige look kijkt:

emma watson Met Gala afval jurkpinterest
Getty Images

'Plastic is één van de verontreinigendste stoffen ter wereld,' legde Watson uit in een Facebookpost. 'Door in staat te zijn het materiaal opnieuw te gebruiken en het te verwerken in mijn jurk voor het #MetGala bewijst dat creativiteit, technologie en mode samen een enorme kracht hebben.'

Ieder deel van de jurk is blijkbaar milieuvriendelijk gefabriceerd. Zo legt de actrice uit dat de ritsen gemaakt zijn van gerecyclede materialen, het bustier geweven is van biologisch katoen en dat het zijde voor de voering was geproduceerd volgens de hoogste milieunormen. Daarnaast beloofde de actrice ook nog eens dat ze de jurk meer dan eens zou dragen.

'Ik heb als doel elementen van de jurk opnieuw te gebruiken in de toekomst,' legt Watson uit. 'De broek kan los van de rest gedragen worden, net zoals het bustier, en de sluier kan in een nieuwe rodeloperjurk verwerkt worden.'

Emma, je bent wat ons betreft een heilige.