Het designteam van H&M heeft het druk gehad, in de aanloop naar het Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit, ook wel gewoon Met Gala genoemd. De Zweedse kledingketen maakte handgemaakte jurken voor een leger grote namen: Ciara, Jennifer Hudson, Hailee Steinfeld, Lucky Blue, Pyper America Smith en Amber Valletta.

Dit uiteraard tot grote vreugde van Pernilla Wohlfahrt, Design and Creative Director bij H&M: 'Het was fantastisch om looks voor het Costume Institute Benefit-gala te creëren. Mode is onze grote liefde bij H&M en het is ontzettend inspirerend om outfits voor zulke geweldige gasten te maken en daarbij gebruik te maken van de prachtigste technieken en decoraties.'

Thema dit jaar was 'Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology', en dus werd er gebruik gemaakt van traditioneel handwerk en geavanceerde technieken en materialen. 

Het leuke is dat de jurken sámen met d euiteindelijke draagster werden samengesteld. Tamelijk uniek. Of, zoals Ciara zegt: 'Een bijzondere ervaring'. Haar jurk had een chokerhals, sportieve racerback en was versierd met metalen kettinkjes in een ruitvormig patroon met bladvormige metalen hangertjes en hangers met Swarovski-kristallen 

Model Pyper Amerika Smith: 'Ik voel mij vereerd om samen met H&M mijn allereerste Met Gala mee te maken! Mijn jurk is het perfecte voorbeeld van het thema van dit jaar. Het mixen van ingewikkelde details en nieuwe innovatieve technologieën, maar wel met behoudt van een iconische vorm'. 

En dat ziet er dan zo uit: