Ein-de-lijk is de lente daar: de regen maakt (soms) plaats voor een waterig zonnetje, de temperatuur gaat langzaamaan omhoog en rokjesdag is in zicht. En dat roept een dilemma op, want wanneer hullen we onze winterbenen nog in een panty en wanneer gaan we blootbeens door het leven? Wij leggen het je uit.

1. Panty's zijn gemaakt voor de winter. En laat het nu zo zijn dat de winter in Nederland onwijs lang duurt. Het liefst bergen we vanaf 1 april de panty op, maar het kan zomaar zijn dat het weer het daar niet mee eens is, zoals we hebben gemerkt. Probeer dus in ieder geval vanaf 1 mei de panty met je wintergarderobe achterin de kast te leggen. Toch nog te koud? Ga voor een visnetpanty of een ander exemplaar met leuk motiefje dat daadwerkelijk iets toevoegt aan je outfit en niet enkel functioneel is.

2. We kiezen maar al te graag voor een zwarte panty, maar wist je wel dat gekleurde panty's ook veel goeds kunnen doen voor je outfit? Houd het daarbij wel rustig en kies niet voor een gekleurde panty mèt bolletjes, streepjes of andere frutsels. Houd de kleur van de panty in lijn met je outfit en je zit altijd goed.

moderegels panty'spinterest
Getty Images
Write Caption Here

3. Huidskleurige panty's worden getolereerd, maar niet in de zomer. Voor het mooiste resultaat kies je voor een matte panty in precies de kleur van je huid. Dan voorkom je dat je intens glanzende panty de show steelt.

4. Zie je panty als vriend in plaats van vijand. We weten dat blote benen veel mooier staan onder je jurkje, maar van klappertanden is nog nooit iemand knapper geworden. Dus omarm die panty en kies voor een exemplaar met veel ondersteuning en een lichte glans zodat je benen nog mooier uitkomen.

5. Experimenteer met schoeisel. Een panty met sneakers kan er onwijs cool uitzien, mits je natuurlijk geen sokken in je sneakers draagt. Speel je toch liever op safe? Kies dan voor een hak of laars. Laat alles met een peep toe in de kast staan.

moderegels panty's taylor swiftpinterest
Getty Images
Write Caption Here

6. In geval van twijfel: weglaten die panty.

van: Harper's Bazaar