Weer of geen weer, dé vraag ieder jaar met Koningsdag blijft toch: wát dragen zij? Royaltyfan en modekenner Cécile Narinx keek en keurde.

Koningin Máxima

xView full post on X

Sympathiepunten voor de casual knalroze twinset (truitje met bijbehorend vestje), bijzonder hip bovendien, want ook gespot op de catwalks voor het komend najaar (o.a. bij Miu Miu). De wijde ivoorkleurige, gebloemde rok en de roze puntpumps zorgen voor een fraai new look-achtig silhouet, mooi ook dat de rok achter iets langer is. Het enige jammere is dat we door de brede hoed haar gezicht amper kunnen zien.  En (in antwoord op de vraagtweet van Antoinnette Scheulderman) nee, de clutch die bij de rok past had voor mij niet gehoeven.

Prinses Annette

Trousers, Coat, Dress, Suit, Luggage and bags, Flag, Street fashion, Handbag, Feathered hair, One-piece garment, pinterest
Screenshot NOS.

Het tegenovergestelde van Máxima: donkere ondergrond met lichte bloemen, van Ted Baker. Ook een fraai zandlopersilhouet met een mooie halslijn, maar (en hier volgt een opbouwend kritische noot) iets minder volume in kapsel en op de schouders had het geheel wat minder stijf gemaakt. Pumps met puntneus zouden ook iets actueler zijn geweest.

Prinses Marilène

Clothing, Footwear, Trousers, Coat, Photograph, Outerwear, Suit, Style, Fashion, Street fashion, pinterest
Screenshot NOS.

Ecru staat Marilène prima, chic en warm. Het jasje is beeldig, met de brede revers, de wijde mouwen en de ceintuur in de taille. De wijde rok verdrinkt een beetje onder het jasje, de vorm clasht met het jasschootje en houdt het geheel qua kleur wat flets. Schoenen in een uitgesproken tint (kersenrood) hadden de outfit net een lekkere oppepper gegeven. Marilènes haar is mooi klassiek opgestoken, dat dan weer wel.

Prinses Aimée

Human body, Crowd, Public space, Fashion, Luggage and bags, Handbag, Back, Hair coloring, pinterest
Screenshot NOS.

Ook Aimée koos voor pastel en een wijde rok – het lijkt wel of de dames het afgesproken hebben. De rok van Addy van den Krommenacker is naar mijn smaak wel érg wijd (is het een petticoat of een thermo-onderrok die eronder zit?) en iets al te hysterisch bebloemd – waar Máxima's Natan-rok perfect in balans is. Wel bonuspunten voor de schoenen.

Prinses Laurentien

Human body, Mammal, Barefoot, Foot, Sand, Dance, Toe, Ankle, pinterest
Screenshot NOS.

Fijn dat Laurentien genezen is van de al te dolle looks met sjerpen en tulbanden. Vandaag is ze blootshoofds en draagt  ze (verstandig) een mooie zwartwitte dégradéjas van Missoni met suède huidkleurige pumps met ronde neus. Volgende keer zowel suède als ronde neuzen thuislaten en ze krijgt een sticker van de juf.

Prinses Anita

Trousers, Coat, Outerwear, Suit, Interaction, Fashion, Luggage and bags, Ceremony, Bouquet, Floristry, pinterest
Screenshot NOS.

Heeft waarschijnlijk de weer-app gecheckt en droeg een winterse tweedjas met (ik hoop nep)bontmanchetten. Voor iemand die niet in de spotlights staat vandaag een goede keuze.

Prinses Amalia

Clothing, Hat, Coat, Outerwear, Sun hat, Fashion accessory, Fashion, Dress, Street fashion, Fedora, pinterest
Screenshot NOS.

Prinses Amalia, gehuld in serieus zwart met sterretjes en maantjes, is vanochtend waarschijnlijk uitgebreid geföhnd, wat een Mariah Carey-eske coupe opleverde. Lief jurkje, onderstreept door brave zilveren ballerina's, die verraden dat de kroonprinses net als mama op grote voet leeft.

Prinses Alexia

Leg, Human body, Blond, Long hair, Video camera, Journalist, Videographer, Feathered hair, Camera, Cinematographer, pinterest
Screenshot NOS.

Prinses Alexia draagt een Zara-jurkje van nog geen drie tientjes met een spijkerjackje, en heeft de haren lekker simpel weggestoken, maar heeft zoveel flair dat het nergens gewoontjes wordt. Dit is een stijlicoon in wording – mark my words!

Prinses Ariane

Prinses Ariane draagt een Pili Carrera-jurkje met flamingo's en een bijpassend vestje. Cuteness on legs (en eveneens grote ballerina's). Niks meer aan doen.