De lingerie van marlies|dekkers kennen we natuurlijk al eeuwen; stijlvol, een tikje stout, strategisch en heerlijk om te dragen. Dat geldt ook voor de swimwear-collectie van het luxelabel, geïnspireerd op iconische vrouwen uit het verleden.

Bosslady Lagertha

Deze zomer staat de legendarische Lagertha centraal, de vrijgevochten dame op wie de tv-serie Vikings (te zien op History Channel) is gebaseerd. Een hardwerkende boerin, liefdevolle moeder en een strijdlustige heldin, die in een tijd van bloed, zweet, tranen en - gelukkig ook - romantiek zichzelf en haar naasten met dolk en zwaard verdedigde. Marlies Dekkers is fan van Lagertha, vanwege haar strijdbare houding en powerlook (denk: wapperende capes, hoge laarzen en vlechtencoupe - nu weer helemaal de trend); ze is ook dol op de Canadese Katheryn Winnick, die in de huid van de Vikingvrouw kroop. Winninck is niet alleen een topactrice en beeldschoon, maar ook een gediplomeerd bodyguard. Een dame met beauty & balls dus. Net als de stoere, sensuele Lagertha zelf.

Eyewear, Glasses, Vision care, Lip, Goggles, Sunglasses, Magenta, Pink, Purple, Eye glass accessory, pinterest

Vloeiende lijnen en reflecterende details

De Vikingen waren een zeevarend volkje. Het element water is dan ook een centraal thema in de Swimwear collectie. Dit is terug te zien aan de vloeiende lijnen van de ontwerpen en - meer nog - aan de reflecterende details, die quasi nonchalant als glinsterende oceaandruppels zijn aangebracht. 

The #femininefeminist Magazine

Geïntrigeerd door Lagartha of op de hoogte blijven van de leukste (bad)modetrends? Check dan het onlangs gelanceerde #femininefeminist magazine van marlies|dekkers. 


Dit artikel is mogelijk gemaakt door marlies|dekkers.