Laten we eerlijk zijn: we hebben er een haat-liefde verhouding mee. Liefde voor al die exemplaren die in de kast staan, maar ook haat als we ermee over die lastige kinderkopjes moeten. Liefde ook als we ze eenmaal weer uit mogen trekken en onze blote voetzool plat op de zachte en koele vloer gezet mag worden.

Cécile Narinx tipt: 'Hakken waar je het de hele avond op vol kunt houden, die moet je niet kopen maar uit je kast trekken, want ingelopen schoenen geven de minste problemen, zo simpel is dat. Wil je toch wat nieuws? Let erop dat de hak niet te hoog en te smal is, en dat de hak bij voorkeur een beetje terugloopt en dus midden onder de hak van de voet steunt. Mijn favoriete merken: Gucci, Marni, YSL en River Island. Puntige neuzen zijn killers als je er lang op moet staan. Een klein plateautje geeft extra steun en extra lengte, en je  hakken lijken ook hoger dan ze gevoelsmatig zijn.'

Knoop ook de volgende zaken in de oren:

Open schoenen, mits niet te los, zitten het lekkerst als je voeten lelijk opzwellen. Waar geen leer zit, kan er niks knellen nietwaar?

Lakleer is stugger dan gewoon leer.

Party Feet van Scholl werken echt.

Dit schijnt ook te werken, alhoewel nog niet persoonlijk getest.

Net als de antiblarenstick van Compeed.

Ook een idee: kijk af bij de sterren. Die weten immers hoe het moet.

Om extra grip verlegen? Pak er een vel schuurpapier bij en schuur je zolen licht.

Hakken test je bij voorkeur in de supermarkt. Jawel. Je boodschappenkar doet dienst als steun (indien nodig), de gladde supermarktvloer is er om je geschuurde zolen uit te proberen.

Stilstaan geeft de grootste belasting. 'Ga dus, als een voetinfarct nadert, fluks de dansvloer op. En schop als dansen niet meer lukt toch maar je hakken uit om barrevoets verder te fuiven. Kan jou het schelen, agge maar leut het,' aldus uw hoofdredacteur.