We willen het allemaal: een simpel leven zonder al te veel stress. 's Ochtends begint het al wanneer je door het hele huis rent op zoek naar die ene trui die in de was blijkt te zitten, waardoor je compleet in paniek raakt en minstens tien minuten te laat op je werkt komt. Wanneer dit een terugkerend probleem is in je leven, is het zaak na te denken over een minimalistische garderobe. Geeft rust in je hoofd, geloof ons.

Met deze vijf stappen tover jij je garderobe binnen no time om in een minimalistisch én geordend schouwspel:

No. 1

De onderliggende structuur van je garderobe moet bestaan uit simpele, klassieke stukken die de kernelementen van je stijl weerspiegelen. Wanneer je dit op orde hebt, kun je gaan investeren in opvallendere stukken die je look net wat extra's geven.

No. 2

Houd tijdens het winkelen in je achterhoofd dat veelzijdigheid belangrijk is! Wanneer je een kledingstuk niet minstens op drie verschillende manier kan combineren met de rest van je garderobe dan is het geen goede toevoeging aangezien het dan enkel stimuleert tot meer onnodige aankopen.

No. 3

We hebben allemaal wel die kledingstukken waar een emotioneel verhaal of herinnering achter schuilt. Het kan erg moeilijk zijn om zulke stukken te laten gaan, maar ze zorgen tegelijkertijd voor rommel in je kledingkast. Berg ze op in vacuümzakken achterin je kast zodat je overzicht houdt.

No. 4

Laat kledingstukken die kapot of te groot zijn zo snel mogelijk repareren. Stop die schoenen met gebroken hak niet terug in de doos en leg die rok met kapotte rits niet ergens achterin je kast. Wen jezelf aan om het gelijk te laten repareren zodat je niet de neiging hebt simpelweg een nieuw exemplaar te kopen.

No. 5

Minimalisme draait om plaats maken voor die spullen die echt waarde toevoegen aan je garderobe. Zorg dat ieder kledingstuk z'n plek in jouw kast verdient en je een goed gevoel geeft. Zo niet? Eruit!