Mogen wij even de vlag uitsteken en de loftrompet schallen voor en een dikke krul zetten bij modehuis Armani?

Armani stopt namelijk volledig met de verkoop van echt bont en sluit zich daarmee aan bij een steeds groter wordende groep van modehuizen (Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Stella McCartney ging het modehuis al voor) die kiezen voor een bontvrij beleid. De Armani Group heeft ingestemd volledig bontvrij te gaan, beginnend met de herfst 2016 collectie. Al jaren wordt er met regelmaat gedemonstreerd bij shows van modemerken, ook eerder bij Armani.

Armani kwam tot dit besluit na intensieve gesprekken met de Fur Free Alliance, een internationale dierenbeschermingscoalitie die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Bont voor Dieren. 

In een statement zegt Giorgio Armani: 'Ik ben verheugd dit besluit mee te delen. Technische voortgang heeft voor diervriendelijke opties gezorgd. Mijn bedrijf zet met deze beslissing een grote stap vooruit in de bescherming van, en de zorg voor het milieu en dieren.'

De Bont voor Dieren toont zich uiteraard verheugd: 'In de mode-industrie wordt gelukkig steeds meer waarde gehecht aan dierenwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bont is een onnodig modeproduct dat altijd gepaard gaat met veel dierenleed. Het is geweldig dat steeds meer modehuizen stoppen met de martelmode en kiezen voor diervriendelijke alternatieven', aldus Nicole van Gemert, directeur van de bond.