Och ja, de ananas. Doet het goed in een schijfje aan de rand van een cocktail, gegrild in een salade, in partjes bij het ontbijt en als (stenen) accessoire in het interieur of als tas aan de arm, zelfs als print op een sweater. Multifunctioneel ding hoor, die ananas.

Want er bestaat dus ook zoiets als ananasleer, jawel!

Het bedrijf Ananas Anam is het brein achter de nieuwe techniek, die dus leer uit het fruit voortbrengt, genaamd Piñatex, meldt The Huffington Post. Een innovatief, natuurlijk en duurzaam weefsel, aldus het bedrijf. 

De Spaanse ontwerper en oprichter van het bedrijf Carmen Hijosa kwam op 't idee tijdens een werktrip naar de Filipijnen, waar ze kennismaakte met de zogeheten barong talong, een traditioneel shirt, gewoven van de vezelstoffen van de ananas. Ze stak er vijf jaar aan onderzoek in, in zowel Spanje als Engeland, en richtte vervolgens haar bedrijf op. 

Het is ook nog eens goedkoper dan dierlijk leer, zo beweert het bedrijf. Maar bovenal zou dit eens een heel goed alternatief ervoor zijn, en daarmee veganisten, andere dierenliefhebbers en dieren zelf natuurlijk een enorme dienst bewijzen. 

Bovendien ziet het er ook nog eens goed uit:

instagramView full post on Instagram

Bedrijven als Puma en Camper zouden al interesse hebben getoond.