Mensen die hun trouwdag hebben geprikt, maar nog op zoek zijn naar een betaalbare outfit, zitten gebakken, these days. Want waar Zeeman in februari stuntte met een betaalbare trouwjurk en ASOS een maand later de online deuren opende van een speciale divisie met betaalbare bruidsjurken en -aanverwanten, heeft H&M er nu ook maar liefst drie in haar Conscious Exclusive Collectie zitten.

In de collectie, met Julia Restoin Roitfeld als gezicht, zitten drie lange witte jurk, door H&M zelf ook aangekondigd als trouwjurken. Er zijn 3 verschillende modellen: met kant voor het meer romantische type, met broderie voor de meer bohemian bruid en een voor hen die niet van al teveel opsmuk houden, maar wel stijlvol naar het altaar willen schrijden. Plus: die jurk heeft zakken. Handig voor die tissues om de Máxima-traan mee weg te deppen! 

Overigens is het niet de eerste keer dat je in een trouwjurk van H&M het jawoord kunt geven: in de designersamenwerking met Viktor&Rolf in 2006, zat er ook één.

Welk merk zal de volgende zijn die in de trend 'Voor een prikkie een sneeuwwitte bruidsjurk' stapt? 

Sleeve, Dress, Textile, White, Pattern, Fashion, One-piece garment, Grey, Beige, Ivory, pinterest
349 euro.
Textile, White, Embroidery, Beige, Embellishment, Natural material, Fashion design, Linens, Silver, Day dress, pinterest
499 euro.
Textile, White, One-piece garment, Dress, Pattern, Formal wear, Day dress, Wedding dress, Gown, Grey, pinterest
199 euro.