Oh yes, met het weekend in aantocht, dient zich ook die bankhangsessie aan. Met een  House of Cards-marathon, comfort food of fijne muziek, hoe dan ook: de hakken gaan uit, de comfortabele kleding aan. Wat nog niet zoiets hoeft te betekenen dat je er als (met alle respect) ma Flodder bij hoeft te zitten, in een trui die jaren geleden al te vies was voor de zak van Max en een broek die eveneens zijn beste tijd heeft gehad. Daarom presenteren wij: de leukste merken om fashionable op de bank te hangen. 

Zoe Karssen

Het mag geen geheim zijn dat wij danig fan zijn van de Britse, in Amsterdam wonende ontwerpster. Niet voor niets kroonden wij haar al eens tot Woman of the Week. Bekend geworden met haar vleermuisprint (waar ook Chris Martin fan van is) weet Zoe comfort en stijl samen te brengen in zachte longsleeves, shirts met een knipoog en warme bombers. Al ga je met veel van dit fijne spul natuurlijk vooral ook de straat op, want een spijkerbroek als onderstaande is natuurlijk te mooi om alleen mee op de bank te hangen, dat begrijp je.

instagramView full post on Instagram

OnePiece

Toegegeven: in den beginne trokken wij onze getrimde wenkbrauwen ook wat op bij het zien van deze jumpsuits van sweatstof. Feit is dat OnePiece inmiddels meer heeft dan alleen die joggingpakken uit een stuk met sneeuwvlokprint. Kijk maar:

Maison Scotch 

Het merk is bekend en geliefd en kent de nodige relaxte sweaters. Maar ook in hun Amsterdams Blauw en mannencollectie zitten de nodige wannehaves:

Love Stories

Nog een favorietje van ons (zie dit en snap waarom). Want naast delicate lingeriesetjes hebben ze ook het nodige fijne en originele bankhangspul:

Masini & Chern

Sleep chic, wake sweet is het motto van dit Australische merk. Maar zelfs als je eenmaal wakker bent, blijf je hiermee chic en sweet. 

Colourful rebel

'Don't worry about the future, focus on the present. Make the most of your time. Lose track of it' is het motto van Colourful Rebel. Amsterdams en dus lekker recht voor z'n raap. De juiste kleding om een kater in uit te zitten, dachten wij zo. Hatseflats.

Etre Cécile

't Zeker waard om te ontdekken. Want Frans, en de naam Cécile staat natuurlijk sowieso voor stijl, dat begrijp je.

Anita de Groot

De ontwerpster uit Harmelen zegt het zelf: 'Kleding moet lekker zitten en dat een fijn trui dan ook nog eens cool is, is natuurlijk heel prettig. De droge teksten zijn meer een knipoog, het hoeft allemaal niet zo serieus.' Daar sluiten wij ons graag bij aan, en dus zien we ons al zitten in een sweater (met 40 euro ook nog eens heel betaalbaar) met teksten als nice, food en okay of een fijne flamingoprint erop.