Mindy Scheier is geïrriteerd. Misschien kunnen we het zelfs gefrustreerd noemen. En dat is niet zo mooi, want de oplossing is simpel en ligt voor de hand. En dus besloot ze de handen uit de mouwen te steken en er iets aan te doen.

We horen je denken: oké fijn, maar wie is Mindy dan? Nou Mindy Scheier is niemand minder dan dé vrouw die Tommy Hilfiger zover heeft gekregen om een kledinglijn te maken speciaal voor kinderen met een handicap. En dat is niet niks, aangezien dit de eerste (!) in z'n soort is.

Jarenlang was Mindy bezig met het vermaken van kleding voor haar zoon met spierdystrofie, zodat hij geen last meer had van lastige knopen en moeilijke ritsen, maar makkelijk zichzelf kon aankleden door bijvoorbeeld magnetische sluitingen en verstelbare taillebanden.

Met haar organisatie Runway of Dreams probeert Scheier passende kleding voor kinderen met een handicap te realiseren. Ze besloot de stoute schoenen aan te trekken en de Amerikaanse designer een bericht te sturen. Of meneer Hilfiger hier misschien een rol in wilde spelen?

En of meneer Hilfiger dat wilde! De twee gingen de samenwerking aan en het resultaat mag er wezen: een collectie bestaande uit 22 items vanaf vandaag te koop via de webshop van Tommy Hilfiger. Zodat ook kinderen met een handicap makkelijk zichzelf kunnen aankleden.

xView full post on X