Wie denkt niet weemoedig terug aan die goede oude tijd waarin je werkelijk waar alles uit de kast haalde om ervoor te zorgen dat je Barbie er fantastisch uit zag? Nou ja, laat ik voor mezelf spreken, dan.

Ken hing er altijd maar een beetje bij (sorry) en bij gebrek aan mannelijk speelgoed figureerde gewoon één van Barbie's vriendinnen als vriendje of bruidegom. Daarvoor werd dan wel even het haar kortgewiekt, waar moeders op haar beurt weer niet zo blij mee was. En ik achteraf ook niet, want mooi dat 't niet meer aangroeide.

Waar Barbie(s taille) voor sommige vrouwen nog wel eens een mooi streven vormde, heeft Ken mijn beeld van de andere sexe nauwelijk beïnvloedt, laat staan dat 'ie mijn ideaalbeeld heeft gevormd. Mannen met blond haar doen me niets, groot en gespierd schrikt me een beetje af en een ultrawitte, neppe Prodentlach doet me juist hard de andere kant op rennen.

Kennelijk merkten ze bij kledingmerk Lyst ook zoiets. Het merk pleit, net als bij Barbie, voor een meer realistische afbeelding van de beste man. De tijd van de afgetrainde adonis is voorbij, vinden zij, en er mag wat hen betreft plaats worden gemaakt voor de dad bod, de lange zakenman, de gespierde surfer en de hipster. In een tweet deelden zij alvast een mooi voorbeeld van de nieuwe Ken (uiteraard gekleed in Lyst, dat dan weer wel).

Helaas is het slechts een voorstel en liggen echte plannen voor een new and improved Ken nog niet op tafel. Mattel, waar wacht je nog op?

xView full post on X