Dit is de nieuwe muze van Marks&Spencer

​Hij is 3 jaar oud, en een held.

Vorige week kondigde ze al een samenwerking met Alexa Chung aan en ook Jourdan Dunn gaat voor het Britse warenhuis werken. Maar Marks and Spencer heeft nóg een nieuwe inspirator, en wat voor één.

Ontmoet Caleb Kutt. Inderdaad, geen naam die direct een belletje doet rinkelen, maar hij inspireerde het warenhuis tot een geheel nieuwe kledinglijn. Een collectie voor gehandicapte kinderen, welteverstaan. 

Advertisement - Continue Reading Below

De kleuter heeft een hersenverlamming en Calebs oma stuurde een mailtje naar het bedrijf of het een idee was een lijn voor dergelijke gehandicapte kinderen op te zetten, omdat het zo lastig was goede kleren voor hem te vinden vanwege zijn luiers en sonde voor zijn voeding.

M&S reageerde onmiddellijk en ontwikkelde een collectie met bodysuits voor oudere kinderen. De jongen en zijn familie werden nauw betrokken bij het ontwerpproces; zo kregen ze samples opgestuurd die Caleb kon proberen.

Meest gelezen

Caleb's moeder Rita toonde zich verheugd tegenover de Wakefield Express: 'De meeste kleren die Caleb aankan met zijn handicap worden maar mondjesmaat verkocht, en ook nog eens voor hogere prijzen. M&S verkoopt deze items voor tussen de 3 en 7 pond. Ze maken echt verschil.'

Het bedrijf reageert desgevraagd: 'We proberen altijd te luisteren naar onze klanten en we hebben nauw samengewerkt met mevrouw Kutt om aan haar wensen te voldoen.' 

De collectie zal de komende weken beschikbaar worden.