Ondanks dat Barbie binnenkort al 55 kaarsjes mag uitblazen (zou je niet zeggen hé) is ze nog lang niet gedateerd te noemen. Zo was ze afgelopen weken weer volop in het nieuws door haar nieuwe look (ze komt nu in verschillende maten en huidskleuren!) en haar steunbetuiging aan meerdere geloven (zo zag ze er fantastisch uit in Nikab).

Opnieuw staat ze in het middelpunt van de belangstelling: museum Les Cours Mont-Royal in Montreal wijdt zeer uitgebreide tentoonstelling aan haar. En, zoals van een legende valt te verwachten, wordt het héél stijlvol. We noemen een Versace, Givenchy, Christian Dior, Oscar de la Renta, Giorgio Armani, Hervé Leger, Ralph Lauren en Donna Karan - en zo kan het nog even doorgaan.

Maar liefst duizend verschillende gedaantes zal ze aannemen en daarmee niet alleen een eerbetoon doen aan grote modenamen, maar ook aan Hollywoodiconen als Audrey Hepburn, Marilyn Monroe en films als Grease, The Wizard of Oz en My Fair Lady. Hier vind je alvast een kleine sneak peek van de expo.

Zeker een bezoekje waard dus, deze tentoonstelling. 11 februari wordt 'ie officieel geopend en zal vanaf dit moment gratis toegankelijk zijn voor het publiek. 

Moet je wel even afreizen naar Montreal. Dat wel.

instagramView full post on Instagram