Barbie ziet er fantastisch uit in nikab

​Deze dame is van alle markten thuis.

Meest gelezen

Vorige week werd al bekend gemaakt dat Barbie een make-over zal krijgen en voortaan in alle kleuren en maten zal worden uitgegeven. Maar er miste nog iets, vond Haneefah Adam, en ze besloot om het heft in eigen hand te nemen.

Ziedaar: het Instagramaccount @hijarbie was geboren. De plek waar Haneefah laat zien hoe vrouwen die een nikab dragen er iedere dag uitzien. Dat niet alleen, ze naait de kleding van Barbie ook nog eens helemaal met de hand. En met ieder detail wordt rekening gehouden.

Advertisement - Continue Reading Below

 'In het begin zag ik het vooral als een platform voor mijn eigen creativiteit', legt Haneefah uit aan Buzzfeed. Maar dat is niet het enige doel wat ze heeft met het Instagramaccount. 'Maar ik hoop met dit account ook een positief bewustzijn te creëren.'

Haneefah gelooft namelijk dat kinderen zichzelf proberen te herkennen in hun poppen waardoor ze als het ware als een rolmodel optreden. 'Ik wil dat Barbie ook de moslimkinderen inspireert. Het gaat erom dat er een pop is die net als zij is, die haar cultuur en religie  vertegenwoordigt.'

Meest gelezen

Haneefah hoopt op deze manier jonge moslim meisjes inspireren om zelfverzekerder te zijn. En met zulke geweldige looks weten wij wel zeker dat dat helemaal goed gaat komen.

Haneefah Adam, de oprichtster van het account.

The lovely @withloveleena !! #hijarbie #LadyInRed #hijarbiestyle #hijabfashion

A post shared by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

Good Morning/ Afternoon/ Evening wherever you are!❣💕 #Hijarbie #hijarbiestyle #hijabfashion

A post shared by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

The #LBD (Long Black Dress). Staple in every wardrobe. #abaya #hijarbiestyle #hijabfashion #hijarbie

A post shared by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on