Waar nomaliter de was doen absoluut geen grote problemen oplevert (donker bij donker, licht bij licht, wasmiddel erbij et voilà) vereist het wassen van je lingerie toch altijd een meer delicate behandeling. Óf je vergeet je beha's in het netje te doen en ze komen intens verstrengeld met minstens 3 slipjes, je trui en de theedoek uit de wasmachine rollen óf je doet alles volgens het boekje en je beha verliest na één wasbeurt die prachtige kleur.

Kortom: lingerie wassen is moeilijk. Daarom 7 waarheden over het wassen van je meest delicate kledingstukken, die je leven een stuk gemakkelijker gaan maken.

1. Was je beha's pas na 5 tot 7 keer dragen.

Ja echt!

2. En rouleer

We weten dat je die ene beha's met die leuke bandjes die heerlijk zit het liefst iedere dag draagt, maar dan kun je er zeker van zijn dat 'ie binnen de kortste keren van uitputting uit elkaar valt. Hoeveel beha's je dan eigenlijk moet hebben? Je leest het hier

3. Neem ze mee met de handwas.

De wasmachine is helaas geen plaats voor delicate stukken kant en lieftallige strikjes. Verzamel al je soortgelijk gekleurde lingerie in een bak met warm water, voeg een wasmiddel voor delicate stoffen toe, knijp je lingerie na een paar minuten goed uit en leg ze plat neer om te drogen.

4. En nee, er zijn geen uitzonderingen

Gun je je lingerie een lang, gelukkig leven? Houd ze dan ver uit de buurt van de wasmachine. Wees streng voor jezelf.

5. Koppig?

Wil je toch de wasmachine gebruiken? Was je lingerie op de handwasstand op een lage temperatuur en stop je lingerie in een netje. Gebruik never, nooit de droger!

6. Droog je lingerie horizontaal

Laat je lingerie drogen op een plat oppervlak zodat de bandjes niet uitrekken.

7. Lepeltje-lepeltje

Zijn je beha's weer fris en fruitig? Berg ze dan lepeltje-lepeltje op in een lade. Draai de cups nooit binnenstebuiten in elkaar!

Heb je dit alles braaf opgevolgd? Gefeliciteerd, de levensduur van je lingerie is zojuist verlengd. Bespaart je toch mooi weer wat geld wat je veel beter kunt besteden.