De watchlist van de Bazaar-redactie blijft maar groeien en groeien -er is ook zo veel mooi en inspirerend op tv te zien. Voor de modefanaten onder ons zitten daar genoeg modedocumentaires bij. Deze iconische exemplaren wil je vanavond nog zien.

Diana Vreeland: The Eye Has To Travel

youtubeView full post on Youtube

Vooral bekend van haar fameuze rubriek Why don't you... in Harper's Bazaar, maar Diane Vreeland is minstens net zo bekend vanwege haar prachtige uitspraken. 'Style—all who have it share one thing: originality', bijvoorbeeld, of 'There's only one thing in life, and that's the continual renewal of inspiration.' Ze maakte muzes als Twiggy groot en maakte zich hard voor de emancipatie van de vrouw. Daarbij was ze, en is ze nu ook nog, een grote inspiratie voor menig modemens.

Dries

De modedocumentaire Dries is een intiem portret van de Vlaamse modeontwerper Dries van Noten. De film biedt een zeldzaam kijkje in zijn leven, en in de geest en het creatieve hart van de legendarische ontwerper.

Dior and I

Inmiddels is Raf Simons vertrokken bij modehuis Dior, maar dat maakt de film niet minder interessant. In Dior and I volgen we de Belgische ontwerper op weg naar zijn eerste show voor het modehuis. We zien zijn kennismaking met nieuwe collega's en ook de moeilijkheden met beslissingen en vooral stress.

Bill Cunningham: New York

Hij staat bekend als de eerste streetstylefotograaf. Krijg een kijkje in het leven en de beweegredenen van Bill Cunningham, en hoor wat modegrootheden als Anna Wintour over hem te zeggen hebben.

The Dutch Way of Fashion

Een kijkje in de Nederlandse modekeuken krijg je via The Dutch Way of Fashion van 3DOC. Een portret van drie Nederlandse modeontwerpers: Jonathan Christopher Hofwegen, die door Marc Jacobs werd uitgenodigd mee te doen aan de Designer for Tomorrow Contest, Monique van Heist, bekend van haar collecties waarbij ze vooral de seizoenen niet volgt en Olga Lange, die onder meer stage liep bij Viktor & Rolf. Wat drijft hen?

7 Days Out: Chanel Haute Couture Show

Een van de spectaculaire coutureshows van Chanel bijwonen is een droom van menig modeliefhebber. Met deze documentaire kom je een stukje dichterbij de wereld van het Franse modehuis. Regisseur Andrew Rossi volgt wijlen modeontwerper Karl Lagerfeld in 7 Days Out: Chanel Haute Couture Show in de aanloop naar de Lente/Zomer 2018 coutureshow.

Iris Apfel

'Het ging me er niet om op het feest te mogen zijn, het ging me om mijn outfit voor het feest.' Iris Apfel is een modebegrip en werkte zo'n 25 jaar voor Harper's Bazaar. 99 jaar is de beste vrouw inmiddels, en ze zit al meer dan 75 jaar in de modewereld. Learn from the best, dus.

Lagerfeld Confidential

Hij staat bekend als het genie van de modewereld, was verzot op Cola Light (en had altijd zijn eigen butler bij zich die dat ieder moment kon schenken), had laden vol kraagjes, handschoenen en ringen en werd na zijn dood een nog grotere legende. Karl Lagerfeld was even geniaal als mysterieus, dat blijkt wel weer uit Lagerfeld Confidential.

MADDMAN: The Steve Madden Story

Schoenenliefhebbers opgelet: heb jij een paar Steve Maddens in de kast staan? In de documentaire MADDMAN: The Steve Madden Story wordt het verhaal achter de populaire schoenen van Steve Madden verteld. De ontwerper achter het miljardenimperium werd voor fraude naar de gevangenis gestuurd, en begint na zijn vrijlating met het opnieuw opbouwen van zijn rijk.

Audrey

In de loop der jaren hebben veel film- en documentairemakers het leven van Audrey Hepburn proberen vast te leggen. Helena Coan, de regisseur van de aanstaande documentaire Audrey, biedt een nieuwe en intieme blik op de iconische ster en graaft dieper om erachter te komen wie er achter de glamoureuze garderobe en klassieke films zat. De documentaire is vanaf 30 november te downloaden.