Natuurlijk, we weten allemáál dat het kopen van een Hermèstas een goede investering is. Maar tot op heden was het een gevoel. Een argument, op niets gestoeld, om die aankoop te verantwoorden naar jezelf en anderen. 

Tot vandaag.

Vanaf vandaag zal alles anders zijn. Gemakkelijker. Logischer. Want een onderzoek heeft aangetoond dat een tas van Hermès daadwerkelijk een goede investering is. Het staat dus zwart op wit. Het is bewezen. 

Website Baghunter onderzocht een aantal van de meestbegeerde mode-items onder vrouwen, waaronder dus het genoemde tassenmerk, en ook diamanten. De conclusie? 'In de laatste 30 jaar fluctueerde de prijs van diamanten', zo zegt Baghunter CEO Evelyn Fox in de inleiding van het onderzoek. 'De uitzondering? Hermèstassen, in het bijzonder de Birkin en de Kelly.' 

En dan de keiharde cijfers: de betreffende modellen zijn de afgelopen 30 jaar vijf keer in waarde gestegen.

Nog meer cijfers, om het nieuws maar even te benadrukken: Een in 1980 voor 2000 dollar gekochte Birkinbag - die onlangs naar de website werd verzonden voor verkoop - is nu 10.000 dollar waard. Vermoed wordt dat 'ie in 2025 meer dan 20.000 dollar waard zal zijn. 

Niks diamonds are a girl best friend: hier met die Birkinbag!