Nee, dit is niet het atelier van een excentrieke sieradenontwerper. Noch de werkkamer van een dichteres met een enorm gevoel voor stijl. Op de foto staat de Milanese winkel van Gucci, geheel in een nieuw jasje gestoken door Alessandro Michele. Hij staat sinds een halfjaar aan het roer van het Italiaanse modehuis en vond het tijd voor een herinrichting. Kijk en lees mee over de nieuwe weg die Gucci inslaat.

Hoofdontwerper Michele, die morgen zijn derde collectie voor Gucci showt, koos in de flagship store voor een combinatie van traditioneel en modern, industrieel en romantisch. Fluwelen bekleding op de stoelen, gecombineerd met stalen vitrines; strakke ladekasten op knusse vloerkleden. In de winkel moeten klanten zich welkom en ontspannen voelen.

De Milanese winkel is de eerste die een make-over heeft gekregen. Daarmee wil Michele de toon zetten voor een new brand retail environment. En spotten we daar ook dieren? Wij zijn alvast fan. Dus ben je binnenkort in Milaan, loop dan zeker even langs op de sjieke Via Montenapoleone. En vergeet ook deze tips voor andere leuke adresjes in de Italiaanse modehoofdstad niet.