Chanels laatste Métiers d'Art collection, die vorige week in Rome werd getoond, heeft de nodige kritiek te verduren gekregen. De Schotse ontwerper Mati Ventrillon vindt dat bepaalde breisels wel heel erg op die van haar in haar Fair Isle collectie lijken. 

Op social media vertelt ze hoe een afvaardiging van het Franse modehuis afgelopen zomer haar atelier bezocht en een aantal van haar items inkocht, 'ter research'. 'Ik had nooit verwacht dat Chanel ze zouden kopiëren',  zo zegt ze op Instagram en Facebook. Om haar beschuldiging te staven toont ze haar ontwerp naast dat van het uiteindelijke van het modehuis, en de gelijkenis is treffend. 

Ze benadrukt dat het haar niet om het geld te doen is, maar om het behoud van traditioneel vakmanschap. 

Chanel is wel zo sportief om eerlijk toe te geven dat de inspiratie voor de bewuste ontwerpen bij Mati Ventrillon vandaan komt. Het bedrijf gaat de ontwerpster dan ook de credits geven, zo zegt het onder meer in een verklaring: 'Chanel zal in haar communicatie de omschrijving Mati Ventrillon design gebruiken als het gaat om de betreffende ontwerpen. Daarnaast erkent Chanel dat de situatie voortkomt uit het difunctioneren van bepaalde teams en biedt haar verontschuldigingen hiervoor aan.'


xView full post on X