Van fietsen jatten tot voetballen met lege wijnflessen als doel: deze lijst van dingen die je deed in je studententijd is een feest der herkenning.

1. Je heilig voornemen één klein poppenbiertje te gaan drinken en om half 7 's ochtends knetterlam thuiskomen, al weet je niet meer hoe.

2. Het heel schattig vinden als je vriendje in de wastafel watert omdat hij te bezopen of te lui is naar de wc te lopen.

3. Datzelfde vriendje bessen aanbieden – want dé alcoholische drank in die tijd – om er de volgende dag achter te komen dat het gewoon bosbessenroosvicee was.

4. Eindeloos wachten tot je huisgenoot uitgezwamd is om te kunnen bellen en braaf telefoontikken noteren.

5. Een fiets jatten, een dag bezig zijn met hem onherkenbaar overschilderen, hem eenmaal droog trots buiten zetten en hem prompt opnieuw laten jatten.

6. De dag na de beruchte donderdagavondstapavond tellen hoeveel asbakken iedereen nu weer heeft gejat.

7. De keukenkastjes beplakken met Anybody-foto's uit de Viva.

8. Andermans natte was die al urenlang in de wasmachine ligt te rotten in een plastic tas aan de deurklink van desbetreffende persoon hangen.

9. Iedere maand braaf een opruim- en schoonmaakrooster maken waar niemand zich aan houdt.

10. Een wc-schrift waar iedereen die het toilet betreedt in mag schrijven, van 'Help, ik heb een date vanavond!' tot 'Godsamme, kan iemand die tampons uit de prullenbak halen?!'.

11. Voetballen op de gang met lege wijnflessen als goal en de volgende dag met je blote voeten in het zout stappen vanwege alle rode wijnvlekken.

12. De Cosmo mannenkalender sans ironie pontificaal boven het aanrecht hangen.

13. Statiegeldflessen inleveren en dan pas boodschappen kunnen doen.

14. Een week doen met een theezakje en aan het einde van de week niet meer dan heet water in de beker hebben.

15. De maand beginnen met spaghetti vongole en eindigen met vissticks, diepvriesspinazie en aardappelen waar de bomen uitgroeien.