Regen en kou: we hebben het beide, deze vrijdag. Het humeur mag er wellicht onder lijden, maar zo zorg je dat jij de regen en kou de baas blijft.

Natte schoenen

Zijn je leren schoenen natgeregend? Zet ze vooral niet bij de verwarming om ze te laten drogen. Hierdoor wordt het leer zacht en kan het gaan barsten. Vul ze op met een dot oude kranten, dat trekt het vocht uit de schoen.

Pluizig haar

Had je vanochtend net zo keurig de coupe gemodelleerd, heeft de regen zich toch een weg richting haar gevonden. Het gevolg is een pluizenbos. Eerste hulp bij pluis: spray wat haarlak op een liefst houten borstel (kunststof borstels zijn vaak statisch geladen) en borstel het haar, om het zo enigszins te temmen.

Tegen de kou

Koukleumend thuis gekomen? De verleiding is groot om onder een hele warme douche te springen, maar daar krijg je het slechts even warmer van. Door het temperatuurverschil koelt namelijk je lichaam zodra je onder de douche vandaan bent gewoon weer af. Zorg dat het verschil zo klein mogelijk is, en douche, hoe verleidelijk ook, niet te warm.

Kou handen

Heb je ondanks je handschoenen toch van de kou tintelende vingers? Wellicht zijn ze iets te klein, waardoor ze de bloedsomloop wat afknellen. Bewegen helpt, zoals dat ook helpt bij koude tenen. Hierdoor komt de bloedcirculatie weer op gang.

Doorgelopen mascara

Je vanochtend zo zorgvuldig opgebrachte mascara zit na even in de buitenlucht vooral ónder je ogen. En geen mens heeft natuurlijk altijd een cleanser bij de hand. De oplossing: breng een heel klein beetje crème (handcrème, vaseline) aan op het puntje van je pink en veeg voorzichtig onder je ogen.