Ik kan het niet meer áán, al die halfblote, hoerige jurken die de sterren dragen naar evenementen als de American Music Awards. Ik kan ze trouwens ook letterlijk niet meer aan, want ik ben niet half zo strak (meer, hè) als de Paula Abduls, Christina Millians en Ciaras die daar gisteren een wedstrijdje naaktlopen deden, maar daar gaat het nu even niet om.

Naaktloopster van de American Music Awards van vorig jaar was presentatrice Jennifer Lopez, de 46-jarige diva die zich wel negen keer verkleedde om te laten zien hoe pront billen en boezem nog zijn. Waarvoor op zich chapeau. Maar de verpakking daarvan, au! Ik zag een ketserige catsuit, vijf jurkvormige doorkijkvitrages, een lichtblauw macraméding met oorverdovende tietview, een kanariegeel gebedsgenezeressengewaad en – hoera – één prachtige rozerode jurk met een col én lange mouwen én een wijde rok tot op de enkels. We kunnen stellen dat ons Jenny from the Block nog best een stijladviesje kan gebruiken.

Welnu.

Dat kan ze krijgen.

Ik zou Jennifer van harte willen adviseren om eens een studie te maken van de aankleedkunsten van Koningin Rania van Jordanië. Die is krek even oud als Jennifer, maar weet zich lichtjaren beter te kleden: altijd zedig omwille van haar functie en haar religie, maar desalniettemin bijzonder vrouwelijk.

Hierbij wat stijllessen voor Jenny, van Rania:

Doseer

Clothing, Coat, Trousers, Shirt, Suit, Suit trousers, Outerwear, Formal wear, Dress, Collar, pinterest

Doseer glim in plaats van een uur onder een paillettendouche te gaan staan. Kijk hoe Rania dat doet: een glittertje op de col, op de zakken en de clutch, een glimmer om de taille, et voilà: een pláátje!

Wees subtiel

Clothing, Hair, Face, Trousers, Coat, Shirt, Outerwear, Formal wear, Suit trousers, Suit, pinterest

Hou de doorkijkjes subtiel: zoom even in op de speelse doch keurige openingen die Rania hier in de mouwen van haar bloes heeft. Da's nog es verantwoord bloot! En let op de prachtige Alaïa-riem. Zo is rood geperforeerd leer verre van snollerig.

Niet te kort, niet te strak

Sleeve, Shoulder, Collar, Joint, Waist, Style, Street fashion, Fashion, Neck, Black, pinterest

Hou diepe uitsnedes voor je schoenen, niet voor je jurken. En zwart leer is prachtig en sexy, mits niet te kort en niet te strak.

Zoek de balans

Clothing, Footwear, Leg, Sleeve, Coat, Human leg, Dress, Collar, Red, Outerwear, pinterest

Hitsige schoenen kunnen best, als de rest maar kuis en gekleed is, wat Rania hierboven demonstreert door torenhoge Louboutins te combineren met brave pasteltinten. Koningin Letizia op haar beurt houdt de knalrode, lichaamsvolgende jurk in het nette door er geen stiletto's maar iets minder dunne en minder hoge hakken onder te dragen.

Footwear, Leg, High heels, Human leg, Shoe, Red, Joint, Sandal, Foot, Basic pump, pinterest

Dus Jennifer, toe? Als je het niet voor jezelf doet, doe je het dan voor ons?