Je zelfverzekerder en aantrekkelijker voelen? Rood luidt het devies

Voor een belangrijke afspraak, presentatie of vergadering is - volgens onderzoek - dit dé geschikte kleur.

Een belangrijke afspraak, presentatie of vergadering? Draag rood. Althans, zo leest het onderzoeksrapport dat onlangs in de European Journal of Social Psychology verscheen. Volgens de onderzoekers voel je je bij het dragen van rood veel zelfverzekerder en aantrekkelijker. Precies wat je nodig hebt voor een afspraak waarbij je indruk wilt maken.

In het onderzoek werd aan 160 deelnemers gevraagd een rood of blauw shirt aan te trekken, en vervolgens hun eigen aantrekkelijkheid te beoordelen. De deelnemers in het rood gaven zichzelf een hoger cijfer dan degene in blauw. Maar sla er niet in door. Wanneer je te vaak rood draagt raak je immuun voor het effect, omdat je dan gewend bent geraakt aan dat speciale gevoel.

Toch weerhield het deze power women er niet van om de kleur veelvuldig te dragen tijdens bijzondere momenten in hun leven:

Advertisement - Continue Reading Below

Viola Davis

Geheel in Armani-rood nam Viola Davis haar derde Oscar in ontvangst. Ze werd de eerste donkere actrice met drie Oscar-nominaties op d'r naam. (Daarnaast was ze afgelopen maart Bazaar's Woman Of The Week, maar dat terzijde.)

Advertisement - Continue Reading Below

Hillary Clinton

Tijdens het verkiezingsdebat in september 2016 kon Hillary Clinton wel een confidence boost gebruiken. Ze deed dit van top tot teen in Ralph Lauren. Al mocht het uiteindelijk niet baten, het internet was laaiend enthousiast over haar outfit.

Advertisement - Continue Reading Below

Koningin Máxima

Tijdens het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Duitsland, droeg Máxima van top tot teen rood met een rode jurk van het Belgische Natan en een matching turban van hoedenmaker Fabienne Delvigne.

Advertisement - Continue Reading Below

Emma Watson

Succesvol actrice, carrièrevrouw en ambassadeur van de United Nations Women Emma Watson verscheen tijdens de Golden Globes in een rode couture jurk van Dior.

Advertisement - Continue Reading Below

Angela Merkel

Merkel sprong tussen haar collega-wereldleiders uit tijdens de G20 summit. Uiteraard gehuld in haar signature blazer, ditmaal in rood.

Advertisement - Continue Reading Below

Rihanna

Tijdens de première van Valerian and the City of a Thousand Planets droeg Rihanna deze spraakmakende rode jurk van Giambattista Valli. Ze heeft dan misschien een bijrol in de film, op de rodeblauwe loper was zij de grootste ster.

Advertisement - Continue Reading Below

Kate Middleton

De Hertogin van Cambridge verscheen tijdens de royal tour in Polen in een rode Alexander McQueen jurk, waarvan foto's de hele wereld over gingen.

Advertisement - Continue Reading Below

Malala Yousafzay

De Pakistaanse Malala Yousafzay is de jongste ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede ooit. Haar bijzondere verhaal resulteerde oa in een ontmoeting met Koningin Elizabeth II in Buckingham Palace, gehuld in rood.

Advertisement - Continue Reading Below

Melania Trump

Melania droeg tijdens haar bezoek aan Frankrijk onlangs nog een rood Dior-pakje, en dat deed ze niet zomaar.

Meer van dit dagelijks in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook! >