Dit moet je weten over de Prinses Diana-tentoonstelling in Kensington Palace

Een stijlicoon, dat was ze!

Meest gelezen

Ja, ze was een mode-icoon, Prinses Diana. En om dat te bewijzen is er twintig jaar na haar dood een heuse tentoonstelling gemaakt, die volledig draait om alle spraakmakende outfits uit haar koninklijke leven. Diana: Her Fashion Story is vanaf vandaag te bezien in Kensington Palace.

Natuurlijk stond Diana al in de schijnwerpers door haar huwelijk met prins Charles, maar op kledinggebied trekte ze pas veel later de aandacht. Hoe ze dan precies een mode-icoon geworden is, vraagt u? Bazaars Cécile Narinx legde dat vanmorgen uit bij Radio 1:

Advertisement - Continue Reading Below

'Nadat Charles bekend maakte dat hij was vreemdgegaan, is ze echt opgestaan als een feniks uit de as. Ze verscheen voor een liefdadigheidsevenement in Londen in een zogenaamde revenge dress. Voor het eerst in jaren durfde ze met een diep decolleté, korte zoom en hoge hakken te verschijnen. Toen was een nieuwe stijlicoon geboren.'

Er zijn uiteraard beelden van die revenge dress. Ziedaar:

Meest gelezen

Vanaf dat moment sloeg Lady Di aan het experimenteren met kleren. Waren het ten tijde van Charles vooral nog Engelse ontwerpers die ze droeg, post-Charles waagde ze zich ook aan buitenlandse ontwerpers. Versace was favoriet.

De tentoonstelling in Kensingtons Pigott Galleries toont 25 van Diana's opvallendste outfits, van zowel haar 'gelukkige' periode met Charles als de periode na diens affaire. Ze zullen nog het hele jaar te bewonderen zijn in het Britse paleis.

Alvast een digitaal voorproefje:

Bellville Sassoon tuxedo dress, 1989
Diana in her Emanuel suit on a trip to Venice
Catherine Walker gown, 1986
Princess Diana wears her 'Elvis dress' in Hong Kong
Catherine Walker day suit, 1996
Versace gown, 1991
Bron: Harper's BAZAAR UK