Cécile Narinx: 'Waarom ik de Victoria's Secret-show baarlijke nonsens vind'

Het internet is weer even in de ban van de VS-show.

Meest gelezen

De Victoria's Secret-show is weer even trending topic; deze week vond immers, zo leerden we van Het Internet, de casting plaats voor de eerstvolgende editie van het gevleugelde spektakel. En zo weten we dat Hailey Baldwin (niet onaardig aan de weg aan het timmeren als model, maar ook weer niet bepaald van het kaliber Doutzen Kroes. Wél - en dat zal het 'm doen - bevriend met de Kendall Jenners en Gigi Hadids van deze wereld én dochter van Alec Baldwin) waarschijnlijk het nieuwste lid van de VS-familie is. Ze werd immers door paparazzi gespot in de buurt van het adres waar de casting gehouden werd.

Gerelateerd
Advertisement - Continue Reading Below

Wat we hiermee eigenlijk zeggen willen: de show is nog maanden weg (december!), maar nu al begint het mediaspektakel rondom het lingerielabel. En dat is al even onzinnig als de show zelf, volgens onze Cécile, die al eens dit o-zo ware lijstje opstelde met 5 redenen waarom de Victoria's Secret-show eigenlijk klinkklare nonsens is:

1. Niemand heeft het over de lingerie. Die klaarblijkelijk niet speciaal of mooi genoeg is om aandacht te trekken zonder toeters en bellen en verentooien en supermodellen en wereldsterren.

Meest gelezen

2. Al die tonnen die in marketing, casting en entertainment voor deze show worden gestoken betaal je als klant – van al die investeringen is je beha of broekje ondertussen geen greintje beter geworden.

3. De lingerie wordt getoond door bofkonten die van Onze Lieve Heer sowieso al een stel eindeloze gazellenbenen en kadetjesronde billen hebben gekregen, maar zich ook nog eens wekenlang 24/7 hebben afgebeuld in de sportschool en al aftellende naar de show alleen maar boomschorsschilfers en kikkererwtensap (of zo) tot zich nemen. Wat resulteert in een voor normale mensen TOTAAL onhaalbaar afgetraind en vetvrij supermodellenlijf.

4. Dat je als je eenmaal een VS-setje aantrekt net zo strak en zelfverzekerd wordt als een angel is natuurlijk een grimmig sprookje.

5. Voor onze dochters, zusjes en nichtjes mag het anno 2017 geen doel of voorbeeld zijn om afgebeuld, uitgehongerd en amper gekleed met vleugels op je rug in het rond te paraderen. Het is een ouderwetse, rolbevestigende, seksistische paaldanskermis zonder palen, waarvan ik heus snap dat mannen mensen zich ermee amuseren, maar waarvan ik vooral hoop dat onzekere jonge meiden het niet (te) serieus nemen – en van volwassen vrouwen leren dat zelfvertrouwen en eigenheid pas écht sexy zijn.

Meer van dit dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >