Is het je éindelijk gelukt je avocado precies op het juiste moment - niet te hard, niet te bruin, 't luistert vrij nauw - aan te snijden, komt dit nieuws.

Want je mag dan dat zachte vruchtvlees royaal over je cracker smeren als zijnde lekker én gezond, naar nu blijkt, gooi je dus het gezondste gedeelte van de groene rakker hop, in de prullenbak. 

De pit dus. 

Volgens One Green Planet is het juist de pit die het gezondst is. Die bevat 70 procent van de zo bejubelde anti-oxidanten en zit vol polyfenolen, ook zo graag gezien in groene thee. Daarnaast zit het vol vezels en gezonde oliën, en die laatste doen dan weer wonderen voor het collageen in de huid (lees: het is goed voor het verminderen van rimpels).

Nou, goed, oké. Maar hoe neem je dat ding dan tot je zonder je gelijk een geheel nieuw gebit aan te moeten laten meten? Beetgare groenten, soit, maar dit is toch andere eh.... koek. De gouden tip: snijd het geval in vieren en vermaal het in een krachtige keukenmachine tot een (let wel: best wel bitter) poeder, dat je dan 's ochtends mooi aan je smoothie toe kunt voegen.

Van: Woman's Day US