104 Jaar na de dramatische ondergang van de Titanic is iedereen nog altijd even gefascineerd door het verhaal. Niet alleen vanwege de tragiek, of de romantiek, maar ook omdat door dit verhaal de kloof tussen arm en rijk zo pijnlijk duidelijk werd. 

En die grens wordt maar weer even zo zichtbaar door de menukaarten in de restaurants van de betreffende boot. Er waren namelijk drie verschillende, voor - inderdaad - de eerste, tweede en derde klas. 

Logischerwijs is het menu voor de eerste klas, alwaar de rijkste reizigers verbleven, tamelijk luxe, met rosbief, gegrilde lamskarbonades, en speciaal bereide kip. Zelfs het papier zag er chique uit: 

Brown, Text, Font, Tan, Document, Paper, Beige, Paper product, Circle, Symmetry, pinterest

Het menu in de tweede klas is direct een stapje lager, maar we zouden er nog steeds niet op spugen, om het maar even plat te zeggen. Denk gebakken schelvis in saus, lentelam in mintsaus en gebraden kalkoen in cranberrysaus. En iets genaamd wijngelei, wat natuurlijk geweldig klinkt.

Text, Font, Flag, Parallel, Document, Paper, Rectangle, Paper product, Poster, Flag of the united states, pinterest
Text, Paper, Parallel, Document, Paper product, Symmetry, Publication, Ink, Book, pinterest

Komen we bij de kaart voor de laagste klasse. Rijstsoep en gekookte aardappelen, bijvoorbeeld. Zie de disclaimer linksonder en je weet eigenlijk voldoende. 

Text, Watercraft, Font, Slope, Parallel, Boat, Poster, Paper, Document, Rectangle, pinterest

(via HouseBeautiful)