Nu de zomer d'r weer aankomt, worden we ons erg bewust van ons (winter)lichaam. De één besluit flink te gaan lijnen, de ander wil er liever wat kilo's bij en sommigen vinden het eigenlijk wel prima zo.

Bazaar vroeg stylish voorbeeldvrouwen Natalie Joos, schrijfster en fotograaf van Tales of Endearment, en Jodie en Danielle Snyder van Dannijo wat zij zoal eten.

Vermijd de frappucino

Dranken met veel melk zijn heerlijk, maar bevatten veel caloriën en worden op de één of andere manier razendsnel een gewoonte. Kun je niet zonder een caffeïneboost in de ochtend? Kies voor een magere variant of bijvoorbeeld een koffie met amandelmelk. Skip je zo al een hoop calorieën.

Wen jezelf aan te ontbijten

Het lijkt wel een epidemie, want bijna niemand schijnt meer te ontbijten 's ochtends. Toch is dit niet goed voor je en zorgt het op den duur ook niet voor een slanker lichaam. 'Ik heb gemerkt dat het erg goed voor me is om iedere ochtend te ontbijten en hier ook daadwerkelijk de tijd voor te nemen', aldus Joos, die het liefst ontbijt met een parfait van lactosevrije kwark met bessen en banaan en een druppeltje ahornsiroop.

De zusjes Snyder ontbijten groots, met avocado op toast, eiwitten en een halve grapefruit. Maar in de zomer maken ze het liefst een smoothie. Voor Jodie's favoriet mixt ze aardbeien, banaan, blauwe bessen, sojamelk, yoghurt en een beetje ijs. Ook lekker: avocado, kokosnootwater en een bevroren banaan.

Eet veel, maar in kleine porties

Alle drie de dames geven aan regelmatig te eten - zeg om de twee à drie uur - en dan te kiezen voor datgene waar ze op dat moment zin in hebben. Het enige waar je op moet letten is dat je niet al te grote porties pakt.

Word een ware sandwichkunstenaar

Joos eet geen brood en dat vergt zo nu en dan wat creativiteit. In plaats van brood kiest ze voor rijstcrackers die ze vervolgens belegt met geitenkaas, tomaat en zwarte peper of kalkoenfilet, komkommer en mosterd. Probeer eens wat nieuws en maak er een waar kunstwerkje van.

Noteer: wees niet bang voor koolhydraten (!)

Jodie is een geleerd kok en houdt van een goed diner. Ze zorgt er alleen voor dat ze zoveel mogelijk gezonde, natuurlijke ingrediënten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan huisgemaakte pasta, of gestoomde vis met groentes, of gegrilde garnalentaco's met volkoren tortillas.

Geef je zondes niet op

Het leven is simpelweg niet leuk zonder onze guilty pleasures en dus moet je deze zeker niet opgeven, ook niet als je niet aan wilt komen. Zo houden de Snyder zusjes wel van een cocktail op z'n tijd en zondigt Joos heel soms weleens met een sigaret en een glas Pinot Noir. Zolang het niet de spuigaten uitloopt, is het allang prima.

Denk anders over snacken

Als je probeert af te vallen zijn wortelsticks en Griekse yoghurt heus niet je enige snackopties. 'Havermout is het geheim', aldus Danielle. Als zowel ontbijt als middagsnack eet ze havermoutpap dat slechts 120 caloriën bevat. 'Het is hartig en gezond en zorgt ervoor dat je vol zit.' Andere opties zijn: pitachips met humus, appels en sinaasappels.

Wees voorzichtig wanneer je uit eten gaat

De zusjes gaan voor hun werk regelmatig uit eten. En dat kan behoorlijk gevaarlijk zijn als je probeert op gewicht te blijven. En dus proberen ze nooit al te veel te eten wanneer ze buiten de deur een vorkje prikken. 'Het idee is dat we in het restaurant zijn om te werken, niet om te eten, en mensen letten vaak niet op wat we precies eten', aldus Jodie. Ze nemen vaak een paar happen en eten daarna samen iets na het evenement - sushi, kip of vis - thuis. Joos kiest wat ze bestelt op basis van de ingrediënten. 'Elk gerecht dat slechte ingrediënten bevat, valt af. Ik ga ze allemaal af, tot ik een gerecht heb gevonden dat aan mij eisen voldoet', legt ze uit.

Verbied jezelf niets

Zo heeft Joos bijvoorbeeld een zwak voor chips en franse frietjes met mayo. 'Ik vind het niet leuk om mezelf dingen te ontzeggen die me een goed gevoel geven', legt ze uit. En de Dannijo zusjes houden van zoetigheid. Zo zegt Jodie geen nee tegen een Oreo milkshake, terwijl Danielle niet kan zonder ijs met chocoladesaus en discodip.

Nou, moet te doen zijn, toch?

van: Harper's Bazaar US