Skip to Content

9 anders-dan-andere bestemmingen voor De Huwelijksreis

Parijs cliché? Vlucht met je kersverse lief naar één van deze romantische plekken.

By
Sky, Mountainous landforms, Natural landscape, Mountain range, Water resources, Cloud, Landscape, Mountain, Rock, Reflection, pinterest

Denk je huwelijksreis, dan denk je witte stranden en palmbomen. Maar die trend begint te verdwijnen – tegenwoordig zijn ongewone bestemmingen als IJsland en Zwitserland in trek bij de newly weds. Daarom delen we de mooiste alternatieven op die standaard huwelijksreizen. Ben je eenmaal in de huwelijksstemming, brengen we je daarna even op de hoogte van de beste honeymoon-outfits.

DE ZWITSERSE ALPEN

Swiss Alps

Zwitserland ligt misschien relatief dichtbij ons kikkerlandje, maar niet veel mensen weten dat de Zwitserse Alpen bomvol wijngaarden staan. En dat is - zéker tijdens je huwelijksreis, want: genoeg om op te proosten - een hele grote pro. De beste wijn vind je in de regio Wallis, waar de rivier de Rhône ontspringt. Dat zorgt uiteraard voor adembenemende uitzichten als deze, en ben je tóch bezig met het schieten van mooie plaatjes, dan mag je zeker de berg Matterhorn en het dorpje Zermatt niet missen.

New Orleans

unexpected honeymoon destinations

Opzoek naar romantiek en goede restaurants? Parijs is niet langer the place to be. New Orleans wel, en met dezelfde charme en sfeer die de Franse hoofdstad draagt, hoef je niks te missen. Zélfs de lekkernijen niet, want daar hebben ze de beste beignets. Als alternatief op de makarons, zullen we maar zeggen.

KROATIË

unexpected honeymoon destinations

Hoe prachtig het er ook is, Santorini, Zakynthos en Mykonos staan niet langer op ons lijstje van mooiste huwelijksreizen. Wees origineler en ga voor de minstens zo mooie kust van Kroatië. Neem vooral een kijkje op het strand van Zlatni Rat, aan de zuidelijke kust van het eiland Brac. Het staat bekend om zijn ongerepte stranden en helderblauwe zee en is zeker de moeite waard.

Advertentie - Lees hieronder verder

EMERALD PARK, YOHO NATIONAL PARK, CANADA

unexpected honeymoon destinations

Canada tipt misschien niet aan de uitbundige cultuur van Zuid-Oost Azië, maar als je bereid bent de palmbomen in te ruilen voor dennenbomen, zal je omvergeblazen worden door al wat Canada te bieden heeft. Ga kanoën, maak bergwandelingen tussen de wilde dieren - als dat geen unieke huwelijksreis is.

Japan

unexpected honeymoon destinations

Jullie willen de wittebroodsweken doorbrengen in een land met heerlijk eten en prachtige landschappen - dat schreeuwt Italië. Heb je dat inmiddels wel gezien, dan is Japan het alternatief. Is misschien wat minder pizza en pasta aanwezig, maar dat maakt Japan meer dan goed. Wissel het drukke Tokyo af met het serene Kyoto en kom terug met duizend unieke verhalen.

IJsland

unexpected honeymoon destinations

Deze toeristentrekker is allang niet romantisch genoeg meer om je honeymoon er
door te brengen. In IJsland vind je veel minder mensen, beter eten en méér watervallen dan in de Niagara Falls. Vooral de zestig meter hoge waterval
Skógafoss is een heus pareltje. En bonuspunten voor degenen die hier heen gaan en het geluk hebben het Noorderlicht te mogen zien.

Advertentie - Lees hieronder verder

Eagle Lake

unexpected honeymoon destinations

In plaats van een tropisch paradijs met strand en ontzettend blauw water, kun je natuurlijk ook naar een meer, met anders-dan-anders maar evenzo betoverend uitzicht. Eagle Lake in het Acadia National Park is een aanrader. Geloof ons maar als we zeggen dat je die tropische oorden nog een tiende van een seconde zult missen als je bent omringd door beeldschoon herfstblad en soothing berglucht.

Samoa

unexpected honeymoon destinations

Op huwelijksreis naar zon-zee-strand is misschien leuk, maar allang niet origineel meer. Wil je toch voor een exotische plek gaan, kies dan voor het afgelegen Samoa, waar je romantische avonden kan spenderen in de To Sua Ocean Trench op het eiland Upolo, een verborgen meer waar je tot diep in de nacht met z'n tweeën kan zwemmen.

Portsmouth

unexpected honeymoon destinations

Niet dat New Hampshire het nieuwe Curaçao is, maar laat ons even uitpraten (-schrijven?). New Hampshire is een verfrissend alternatief op de Cariben die alleen maar bomvol toeristen zitten, want ook hier zit je aan de oceaan. Visliefhebbers kunnen bovendien hun hart ophalen, want in elk restaurant staat wel vers gevangen vis en zeefruit op het menu. Eet smakelijk!

Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Cultuur & Reizen

Cultuur & Reizen

london, england june 03 prince william, duke of cambridge and catherine, duchess of cambridge attend the national service of thanksgiving at st pauls cathedral on june 03, 2022 in london, england the platinum jubilee of elizabeth ii is being celebrated from june 2 to june 5, 2022, in the uk and commonwealth to mark the 70th anniversary of the accession of queen elizabeth ii on 6 february 1952 on june 03, 2022 in london, england the platinum jubilee of elizabeth ii is being celebrated from june 2 to june 5, 2022, in the uk and commonwealth to mark the 70th anniversary of the accession of queen elizabeth ii on 6 february 1952 photo by samir husseinwireimage,

Waarom Kate haar ziekte solo aankondigde

joe goldbergh in netflix serie you

You seizoen 5: dit wil je weten

leagues cup 2023 inter miami cf v atlanta united

Dit vindt David het beste cadeau ooit van Victoria

koning charles bij kerkdienst bij sandringham in januari 2024

Zó voelt Charles zich te midden van behandelingen

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder