Skip to Content

We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan

Op een rij: de nieuwste hotspots van Amsterdam

Negen keer waar je moet wezen.

By Harpers Bazaar
nieuwe hotspots in amsterdampinterest

Nieuwe eetstekken, bars, lunchtenten, koffieplekjes, eetwinkels en meer in Amsterdam. Bij deze spiksplinternieuwe etablissementen is het fijn aanschuiven. Van chic dineren tot heerlijk comfort food: onze collega's van ELLE Eten tippen waar je moet wezen.

The Lobby Fizeaustraat

Amsterdam

Drie jaar geleden opende The Lobby Nesplein, dat een hotelbar, restaurant, café en private dining in een uiterst sfeervolle setting samenbrengt. Het vervolg daarop is The Lobby Fizeaustraat.


Na bijna 12 jaar leegstand (hiervoor was het een onderkomen van het GGZ) is het jaren 70-gebouw met respect voor die periode geheel onder handen genomen. Het jaren 70-thema van de architectuur is niet alleen doorgevoerd in het interieur, dat door vernuftig speurwerk bijelkaar werd verzameld (en dat je direct wil copy-pasten naar jouw eigen interieur), maar komt met een knipoog ook terug in het menu: denk tartaar van gerookte poon met rettich, zure room, haringkuit en waterkers en gepofte oerbiet met buffelricotta of zwartpootkip met in beurre noissette gebakken bloemkool, polenta en saus van kippenlevers en appelazijn.


Verfijnd, zonder al te ingewikkeld te worden. En dat is precies de algehele sfeer bij The Lobby.

Ook fijn: het grote terras, met tot laat nog zon. Het bijbehorende hotel V opent binnenkort haar deuren, waardoor een mix ontstaat, zo hopen de eigenaren, tussen toeristen, lokals en zakenlui.

> The Lobby Fizeaustraat, Fizeaustraat 2

Restaurant Vermeer

<p>Chef-kok Chris Naylor is, na de uitstap naar pop-up restaurant Roomservice at Olof's, terug bij zijn oude stek tegenover het Centraal Station in Amsterdam: restaurant <strong>Vermeer</strong>. Geen baksteen is achtergelaten van het oude interieur dat - mogen we best zeggen toch? - nogal stijfjes was. Een prachtplaat is het geworden. Stijlvol, chic en toch best nonchalant.</p><p>Nog steeds kook groentegoere Naylor vooral met, je raadt het al, groente. En daar is hij de beste in. Het menu van Roomservice at Olof's draaide om groente. En bij Vermeer is dat niet veel anders.</p><p>Het menu staat niet vast. Je hoeft alleen het aantal gangen aan te geven. Maar over de inhoud hoef je je niet druk te maken: wortels die smaken naar Sinterklaasavond, op de juiste manier. Rode en gele bieten, met een miso-bietencrème waar je een bak van mee naar huis wilt. En radijs met geitenyoghurt en lavas. Dat is wat <a href="http://www.elleeten.nl/Hotspots/hotspots-amsterdam-2016-restaurants-lunch-diner-borrel-uiteten">de dames van ELLE Eten</a> voorgeschoteld kregen. Maar het menu kan dagelijks verschillen, omdat de beschikbaarheid van ingrediënten van Naylors leveranciers het menu bepalen. Ingrediënten worden zo lokaal mogelijk ingekocht; sommige groenten en kruiden komen zelfs uit de daktuin van het bijbehorende NH Collection Hotel.</p><p><em>&gt; <a href="http://restaurantvermeer.nl/">Restaurant Vermeer</a>, Prins Hendrikkade 59</em></p>

Chef-kok Chris Naylor is, na de uitstap naar pop-up restaurant Roomservice at Olof's, terug bij zijn oude stek tegenover het Centraal Station in Amsterdam: restaurant Vermeer. Geen baksteen is achtergelaten van het oude interieur dat - mogen we best zeggen toch? - nogal stijfjes was. Een prachtplaat is het geworden. Stijlvol, chic en toch best nonchalant.

Nog steeds kook groentegoere Naylor vooral met, je raadt het al, groente. En daar is hij de beste in. Het menu van Roomservice at Olof's draaide om groente. En bij Vermeer is dat niet veel anders.

Het menu staat niet vast. Je hoeft alleen het aantal gangen aan te geven. Maar over de inhoud hoef je je niet druk te maken: wortels die smaken naar Sinterklaasavond, op de juiste manier. Rode en gele bieten, met een miso-bietencrème waar je een bak van mee naar huis wilt. En radijs met geitenyoghurt en lavas. Dat is wat de dames van ELLE Eten voorgeschoteld kregen. Maar het menu kan dagelijks verschillen, omdat de beschikbaarheid van ingrediënten van Naylors leveranciers het menu bepalen. Ingrediënten worden zo lokaal mogelijk ingekocht; sommige groenten en kruiden komen zelfs uit de daktuin van het bijbehorende NH Collection Hotel.

> Restaurant Vermeer, Prins Hendrikkade 59

Ron Gastrobar Indonesia

<p>Op 1 mei heeft <strong>Ron Gastrobar Indonesia</strong> van Ron Blaauw in Ouderkerk zijn deuren geopend. Chef Agus Hermawan van restaurant Blaauw bemant de keuken. Je eet er Indonesische rijsttafelgerechten en je kunt kiezen voor de <em>full experience</em> - de rijsttafel van Agus - of je kiest voor die van Ron, die is iets goedkoper. Verwacht bij de rijsttafel gerechten als gado gado, atjar, seroendeng en natuurlijk bami ketjap. Maar er is natuurlijk ook saté van de grill. Je moet wel even uitwijken naar Ouderkerk, want deze gastrobar is voor het eerst niet in Amsterdam. Maar het is de rit zeker waard.</p><p><em>&gt; <a href="http://www.rongastrobarindonesia.nl/">Ron Gastrobar Indonesia</a>, Amstelzijde 51, Amstelveen (Ouderkerk aan de Amstel)</em></p>

Op 1 mei heeft Ron Gastrobar Indonesia van Ron Blaauw in Ouderkerk zijn deuren geopend. Chef Agus Hermawan van restaurant Blaauw bemant de keuken. Je eet er Indonesische rijsttafelgerechten en je kunt kiezen voor de full experience - de rijsttafel van Agus - of je kiest voor die van Ron, die is iets goedkoper. Verwacht bij de rijsttafel gerechten als gado gado, atjar, seroendeng en natuurlijk bami ketjap. Maar er is natuurlijk ook saté van de grill. Je moet wel even uitwijken naar Ouderkerk, want deze gastrobar is voor het eerst niet in Amsterdam. Maar het is de rit zeker waard.

> Ron Gastrobar Indonesia, Amstelzijde 51, Amstelveen (Ouderkerk aan de Amstel)

Advertentie - Lees hieronder verder

Meneer Nieges

<p>Lekker Amsterdams, dat is het nieuwe restaurant <em>slash </em>bar aan de Westerdoksdijk: <strong>Meneer Nieges</strong>. Van de jongens van Cannibale Royale, Hannekes Boom en de Vergulde Eenhoorn: een recept voor succes. En dat klopt, Meneer Nieges is leuk. Met z'n Franse tuintafels en een terras aan het water is het er in de zomer goed toeven.</p><p>Het restaurant zelf staat vol planten en er hangt een vliegtuig aan het plafond, omringd door verschillende kroonluchters. De kaart staat bomvol lekkere lunchgerechten, we noemen een wortel-gembersoep met sesam en koriander, of het zuurdesembrood met avocado, rode peper en een gepocheerd ei.</p><p>De prijzen zijn vriendelijk voor de portemonnee en dat is ook het geval bij het diner. Lamsnek, gestoofde aubergine en dukkah? Klinkt goed. En toe een kaasplank van TEF. Onze dag kan niet meer stuk.</p><p><em>&gt; <a href="https://www.facebook.com/MeneerNieges/">Meneer Nieges</a>, Westerdoksdijk 40</em></p>

Lekker Amsterdams, dat is het nieuwe restaurant slash bar aan de Westerdoksdijk: Meneer Nieges. Van de jongens van Cannibale Royale, Hannekes Boom en de Vergulde Eenhoorn: een recept voor succes. En dat klopt, Meneer Nieges is leuk. Met z'n Franse tuintafels en een terras aan het water is het er in de zomer goed toeven.

Het restaurant zelf staat vol planten en er hangt een vliegtuig aan het plafond, omringd door verschillende kroonluchters. De kaart staat bomvol lekkere lunchgerechten, we noemen een wortel-gembersoep met sesam en koriander, of het zuurdesembrood met avocado, rode peper en een gepocheerd ei.

De prijzen zijn vriendelijk voor de portemonnee en dat is ook het geval bij het diner. Lamsnek, gestoofde aubergine en dukkah? Klinkt goed. En toe een kaasplank van TEF. Onze dag kan niet meer stuk.

> Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40

The White Room

<p>Eindelijk, na lang wachten kunnen we straks weer terecht in <strong>The White Room in het NH Krasnapolsky Hotel</strong>. Onder leiding van Jacob Jan Boerma en Arturo Dalhuisen worden hier de sterren van de hemel gekookt.</p><p>30 april opende The White Room. Onze collega's van ELLE Eten waren een dag eerder te gast en noemden de ervaring betoverend. Sterrenchef Jacob Jan Boerma van De Leest staat samen met chef Arturo Dalhuisen aan het roer van het oudste restaurant van Amsterdam. Als je een avond gefascineerd wil worden door prachtige kunstwerken van gerechten ben je hier aan het juiste adres.</p><p><em>&gt; <a href="http://www.nh-hotels.nl/hotel/nh-collection-amsterdam-grand-hotel-krasnapolsky/restaurants">The White Room</a>, Dam 9</em></p>

Eindelijk, na lang wachten kunnen we straks weer terecht in The White Room in het NH Krasnapolsky Hotel. Onder leiding van Jacob Jan Boerma en Arturo Dalhuisen worden hier de sterren van de hemel gekookt.

30 april opende The White Room. Onze collega's van ELLE Eten waren een dag eerder te gast en noemden de ervaring betoverend. Sterrenchef Jacob Jan Boerma van De Leest staat samen met chef Arturo Dalhuisen aan het roer van het oudste restaurant van Amsterdam. Als je een avond gefascineerd wil worden door prachtige kunstwerken van gerechten ben je hier aan het juiste adres.

> The White Room, Dam 9

Macaron by RJA

<p>We kunnen niet kiezen. De hele vitrine bij <strong>Macaron by RJA</strong> staat vol met de knapste éclairs, rijen kleurrijke macarons en perfect gestijlde taartjes. Precisiewerk. De man achter deze Franse patisseriezaak in Oud-Zuid is Ruben Jan Adriaan. RJA werkt al vijftien jaar als patissier over de hele wereld, o.a. bij sterrenrestaurant Oud Sluis, het Parijse Maison Pierre Hermé en in Seoul opende hij drie succesvolle eigen boutiques.</p><p>Even terug naar de vitrine. Er staat zoveel in om te proeven. En dat wil je. Macarons in bijzondere smaken als yuzu, yoghurt-grapefruit, crispy caramel-chocolade en er is zelfs een olijfoliemacaron. Éclairs met prachtige toppings van bladgoud, walnoten, chocolade, vers fruit en meer. En een cheesecake, chocoladetaartje, tropische kokostaart met ananas en meer. Plus zakjes met Franse koeken, financiers en meringues om mee te nemen. Hoe fout het ook klinkt: het is bijna zonde om op te eten.</p><p>Wil je deze kleine kunstwerkjes ook proeven? Dat kan op de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid. Je kunt de taartjes en macarons meenemen, maar er is ook plek om een kop koffie, iced macaron latte of een bijzondere thee te drinken. In augustus opent een tweede zaak op de Utrechtsestraat.</p><p><em>&gt; Macaron by RJA, Cornelis Schuytstraat 50H</em></p>

We kunnen niet kiezen. De hele vitrine bij Macaron by RJA staat vol met de knapste éclairs, rijen kleurrijke macarons en perfect gestijlde taartjes. Precisiewerk. De man achter deze Franse patisseriezaak in Oud-Zuid is Ruben Jan Adriaan. RJA werkt al vijftien jaar als patissier over de hele wereld, o.a. bij sterrenrestaurant Oud Sluis, het Parijse Maison Pierre Hermé en in Seoul opende hij drie succesvolle eigen boutiques.

Even terug naar de vitrine. Er staat zoveel in om te proeven. En dat wil je. Macarons in bijzondere smaken als yuzu, yoghurt-grapefruit, crispy caramel-chocolade en er is zelfs een olijfoliemacaron. Éclairs met prachtige toppings van bladgoud, walnoten, chocolade, vers fruit en meer. En een cheesecake, chocoladetaartje, tropische kokostaart met ananas en meer. Plus zakjes met Franse koeken, financiers en meringues om mee te nemen. Hoe fout het ook klinkt: het is bijna zonde om op te eten.

Wil je deze kleine kunstwerkjes ook proeven? Dat kan op de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid. Je kunt de taartjes en macarons meenemen, maar er is ook plek om een kop koffie, iced macaron latte of een bijzondere thee te drinken. In augustus opent een tweede zaak op de Utrechtsestraat.

> Macaron by RJA, Cornelis Schuytstraat 50H

Advertentie - Lees hieronder verder

Jansz.

<p>Wat niet nieuw is, is hotel Pulitzer: een intiem hotel in de Amsterdamse Negen Straatjes bestaande uit 25 samengevoegde grachtenhuizen, nog uit de Gouden Eeuw. Wat wel nieuw is, is het hotelrestaurant <strong>Jansz.</strong>, waar je ook komt als je geen hotelgast bent. Daar is de sfeer en het eten immers wel naar.</p><p>Jansz. is vernoemd naar de rijke kopersmid Volkert Janszoon, die in de zeventiende eeuw de panden liet bouwen waarin het hotel en restaurant zijn gevestigd. Bij Jansz. eet je van 's ochtends tot 's avonds. En na het diner eindig je in de Pulitzer Bar, voor een cocktail van meestercocktailshaker Andrew Nicholls.</p><p>Onze favorieten? Ten eerste: de in-je-mond-smeltende vanillecheesecake. En ook de burrata met wilde tomaten en basilicum en de bavette met rokerige aardperenpuree vielen in de smaak. En het knappe interieur is, wat zullen we zeggen, klassiek en modern tegelijk. Als dat überhaupt mogelijk is. Je zult het begrijpen als je er geweest bent.</p><p><em>&gt; <a href="http://www.janszamsterdam.com/">Jansz</a>., Reestraat 8</em></p>

Wat niet nieuw is, is hotel Pulitzer: een intiem hotel in de Amsterdamse Negen Straatjes bestaande uit 25 samengevoegde grachtenhuizen, nog uit de Gouden Eeuw. Wat wel nieuw is, is het hotelrestaurant Jansz., waar je ook komt als je geen hotelgast bent. Daar is de sfeer en het eten immers wel naar.

Jansz. is vernoemd naar de rijke kopersmid Volkert Janszoon, die in de zeventiende eeuw de panden liet bouwen waarin het hotel en restaurant zijn gevestigd. Bij Jansz. eet je van 's ochtends tot 's avonds. En na het diner eindig je in de Pulitzer Bar, voor een cocktail van meestercocktailshaker Andrew Nicholls.

Onze favorieten? Ten eerste: de in-je-mond-smeltende vanillecheesecake. En ook de burrata met wilde tomaten en basilicum en de bavette met rokerige aardperenpuree vielen in de smaak. En het knappe interieur is, wat zullen we zeggen, klassiek en modern tegelijk. Als dat überhaupt mogelijk is. Je zult het begrijpen als je er geweest bent.

> Jansz., Reestraat 8

Restaurant BREDA

<p>Na lang oefenen bij hun succesvolle restaurants de Daalder en Guts & Glory, brachten chefs Freek van Noortwijk en Guillame de Beer de 'parel van het zuiden' naar de Amsterdamse Singel: <strong>BREDA</strong>. De kaart is gebaseerd op de bourgondische keuken van de geboortestad van Freek en Guillame, maar dan met hoofdstedelijke allure, zoals ze zelf graag zeggen.</p><p>Het is vrij simpel. Je eet wat de pot schaft en je hebt drie keuzes: een kleine selectie (€47,50), en een beetje extra (€62,50) of je gaat<em> all out </em>en kiest voor de Full Monty (€77,50). Eigenlijk best fijn en we weten inmiddels dat we de chefs kunnen vertrouwen. Aan de tweede optie hadden we meer dan genoeg. Maar voor wie stiekem nooit genoeg heeft: ga voor de hele mikmak.</p><p>Tip: reserveer tijdig want het restaurant zit minimaal twee weken vooruit volgeboekt.</p><p><em>&gt; <a href="http://www.breda-amsterdam.com/">BREDA Amsterdam</a>, Singel 210</em></p>

Na lang oefenen bij hun succesvolle restaurants de Daalder en Guts & Glory, brachten chefs Freek van Noortwijk en Guillame de Beer de 'parel van het zuiden' naar de Amsterdamse Singel: BREDA. De kaart is gebaseerd op de bourgondische keuken van de geboortestad van Freek en Guillame, maar dan met hoofdstedelijke allure, zoals ze zelf graag zeggen.

Het is vrij simpel. Je eet wat de pot schaft en je hebt drie keuzes: een kleine selectie (€47,50), en een beetje extra (€62,50) of je gaat all out en kiest voor de Full Monty (€77,50). Eigenlijk best fijn en we weten inmiddels dat we de chefs kunnen vertrouwen. Aan de tweede optie hadden we meer dan genoeg. Maar voor wie stiekem nooit genoeg heeft: ga voor de hele mikmak.

Tip: reserveer tijdig want het restaurant zit minimaal twee weken vooruit volgeboekt.

> BREDA Amsterdam, Singel 210

Restaurant Hangar

<p>Aan het water in Amsterdam-Noord serveert <strong>Hangar</strong>, van het brein van Tim Immers, een Frans-Italiaans getint menu. Vlak naast de Goudfazant, in een oude loods. In een tropisch-industrieel interieur eet je o.a. risotto met cantharellen, geroosterde wortels met komijn, snoekbaars met knolselderijpurree en een lichte bisque en gegrilde ananas met vanillemascarpone of een klassieke baba au rhum.</p><p><em>&gt; <a href="http://hangar.amsterdam/">Restaurant Hangar</a>, Aambeeldstraat 36</em></p><p><em>Meer nieuwe hotspots in Amsterdam ontdekken? <a href="http://www.elleeten.nl/Hotspots/hotspots-amsterdam-2016-restaurants-lunch-diner-borrel-uiteten">Hier</a> vind je het volledige overzicht opgesteld door onze collega's van ELLE Eten.</em></p>

Aan het water in Amsterdam-Noord serveert Hangar, van het brein van Tim Immers, een Frans-Italiaans getint menu. Vlak naast de Goudfazant, in een oude loods. In een tropisch-industrieel interieur eet je o.a. risotto met cantharellen, geroosterde wortels met komijn, snoekbaars met knolselderijpurree en een lichte bisque en gegrilde ananas met vanillemascarpone of een klassieke baba au rhum.

> Restaurant Hangar, Aambeeldstraat 36


Meer nieuwe hotspots in Amsterdam ontdekken? Hier vind je het volledige overzicht opgesteld door onze collega's van ELLE Eten.

Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Cultuur & Reizen

Cultuur & Reizen

wedding of danish crown prince frederik and mary donaldson

Hoe hebben Máx en Alex elkaar ooit ontmoet?

a room with chairs and a painting

In deze appartementen slaap je tijdens Salone

the princess of wales delivers keynote speech at the shaping us national symposium

Kate Middleton doneert haar aan zieke kinderen

a pool with lounge chairs and palm trees around it

Binnenkijken bij interieurdesigner Mariska Dietz

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder