Dit zijn de 17 mooiste plekken van Italië

Die alle 17 zo, huppatee, op de bucket list mogen.

De 17 mooiste plekken van Italië bezoeken: we willen het. Want we zijn stiekem ontzettend klaar met dat inmiddels welbekende Gardameer en blieven vernieuwing. Want voor een land met vele verschillende gezichten is het jammer er slechts één te leren kennen.

van: Harper's Bazaar

Advertisement - Continue Reading Below

Via Krupp, Capri

Een stuk van de Amalfikust vandaan ligt het eiland Capri. Een eiland overladen met idyllische plekken waardoor het wat dat betreft in haar eentje deze hele lijst kan vullen. Moeten we dan toch kiezen, dan wordt het deze slingerende weg die je over een steile rotswand leidt naar het mooiste stukje strand van het hele eiland.

Advertisement - Continue Reading Below

Colfosco, Zuid-Tirol

Dit pittoreske dorpje in Noord-Italië wordt geliefd door skiërs vanwege de gemakkelijke toegang tot de pistes op de Dolomieten en biedt prachtige vergezichten over de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Advertisement - Continue Reading Below

Het Comomeer, Lombardije

In de Romeinse tijd was het Comomeer al dé uitgelezen vakantieplek voor rijke aristocraten en ook tegenwoordig heeft menig Hollywoodster er een villa aan het water (hallo, George Clooney). Voor zij die het Comomeer ooit bezochten zal dit geen verrassing zijn, aangezien het prachtige uitzicht over de toppen van de Alpen en de opeenstapeling van kleurige huisjes tegen de rotswanden je betoverd achterlaten.

Advertisement - Continue Reading Below

Castelluccio, Umbrië

Dit kleine dorpje gelegen tegen een bergwand in het midden van Monti Sibillini National Park ligt voor de meeste reizigers waarschijnlijk niet helemaal op de route, maar haar omvangrijke velden vol geurende, wilde bloemen zijn reden genoeg om toch die omweg te nemen.

Advertisement - Continue Reading Below

Positano, Amalfikust

Door velen beschreven als een droombestemming en wij moeten toegeven: de kans dat Positano je niet van je sokken zal blazen is uiterst klein. Dit kleurrijke dorpje bestaat uit een aantal kleine huizen opgestapeld tegen een stijle rotswand waardoor je iedere avond kunt genieten van een verpletterend uitzicht op de in de zee zakkende zon.

Advertisement - Continue Reading Below

Piazza Duomo, Syracuse

Sicilië staat bekend om haar Grieke ruïnes, maar favoriet blijft toch wel Syracuse's Piazza Duomo waar op de overblijfselen van een tempel een nieuwe kathedraal werd gebouwd.

Advertisement - Continue Reading Below

Siena, Toscane

Deze middeleeuwse stad staat bekend om haar zwart-witte marmeren kathedraal, een goed voorbeeld van de Italiaanse Romaans-Gothische architectuur. Indien je de stad bezoekt tijdens de zomermaanden heb je wellicht het geluk de Palio mee te pakken, een paardenrace op het hoofdplein. Deze race vormt een traditie die al sinds de 17e eeuw op Piazza del Campo in stand gehouden wordt.

Advertisement - Continue Reading Below

Ponte Sant'Angelo en St. Pieter, Rome

Rome zit tjokvol prachtige plekken, maar voor de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt, moet je rond tijd van schemeren op de Ponte Umberto I zijn. Bereid je voor op een indrukwekkend uitzicht op de Ponte Sant'Angelo en de St. Pieter.

Advertisement - Continue Reading Below

De Dolomieten, Zuid-Tirol

Indien je een wat meer avontuurlijk type bent, raden we aan in de noordoostelijke hoek van Italië een bezoek te brengen aan de Dolomieten. De uitgelezen plek om op je latten van de berg af te zoeven of diezelfde berg juist te beklimmen.

Advertisement - Continue Reading Below

Bologna, Emilia-Romagna

Ergens tussen Venetië en Florence vind je de stad Bologna die haar bijnaam, La Rossa (de rode), met haar veelvuldig aanwezige terracottagebouwen eer aan doet. Het beste uitzicht over de stad heb je vanaf de Torre degli Asinelli, de twee overgebleven torens van de ongeveer 180 die er in de stad zouden hebben gestaan.