Skip to Content

Dit zijn de 17 mooiste plekken van Italië

Die alle 17 zo, huppatee, op de bucket list mogen.

Door Harpers Bazaar
Amalfi Coast at nightpinterest
Harper's Bazaar

De 17 mooiste plekken van Italië bezoeken: we willen het. Want we zijn stiekem ontzettend klaar met dat inmiddels welbekende Gardameer en blieven vernieuwing. Want voor een land met vele verschillende gezichten is het jammer er slechts één te leren kennen.

Via Krupp, Capri

Most beautiful places in Italy

Een stuk van de Amalfikust vandaan ligt het eiland Capri. Een eiland overladen met idyllische plekken waardoor het wat dat betreft in haar eentje deze hele lijst kan vullen. Moeten we dan toch kiezen, dan wordt het deze slingerende weg die je over een steile rotswand leidt naar het mooiste stukje strand van het hele eiland.

Colfosco, Zuid-Tirol

Most beautiful places in Italy

Dit pittoreske dorpje in Noord-Italië wordt geliefd door skiërs vanwege de gemakkelijke toegang tot de pistes op de Dolomieten en biedt prachtige vergezichten over de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Het Comomeer, Lombardije

Most beautiful places in Italy

In de Romeinse tijd was het Comomeer al dé uitgelezen vakantieplek voor rijke aristocraten en ook tegenwoordig heeft menig Hollywoodster er een villa aan het water (hallo, George Clooney). Voor zij die het Comomeer ooit bezochten zal dit geen verrassing zijn, aangezien het prachtige uitzicht over de toppen van de Alpen en de opeenstapeling van kleurige huisjes tegen de rotswanden je betoverd achterlaten.

Dit zijn de mooiste Europese bestemmingen volgens Lonely Planet >

Advertentie - Lees hieronder verder

Castelluccio, Umbrië

Most beautiful places in Italy

Dit kleine dorpje gelegen tegen een bergwand in het midden van Monti Sibillini National Park ligt voor de meeste reizigers waarschijnlijk niet helemaal op de route, maar haar omvangrijke velden vol geurende, wilde bloemen zijn reden genoeg om toch die omweg te nemen.

Positano, Amalfikust

Most beautiful places in Italy

Door velen beschreven als een droombestemming en wij moeten toegeven: de kans dat Positano je niet van je sokken zal blazen is uiterst klein. Dit kleurrijke dorpje bestaat uit een aantal kleine huizen opgestapeld tegen een stijle rotswand waardoor je iedere avond kunt genieten van een verpletterend uitzicht op de in de zee zakkende zon.

Piazza Duomo, Syracuse

Most beautiful places in Italy

Sicilië staat bekend om haar Grieke ruïnes, maar favoriet blijft toch wel Syracuse's Piazza Duomo waar op de overblijfselen van een tempel een nieuwe kathedraal werd gebouwd.

Advertentie - Lees hieronder verder

Siena, Toscane

Most beautiful places in Italy

Deze middeleeuwse stad staat bekend om haar zwart-witte marmeren kathedraal, een goed voorbeeld van de Italiaanse Romaans-Gothische architectuur. Indien je de stad bezoekt tijdens de zomermaanden heb je wellicht het geluk de Palio mee te pakken, een paardenrace op het hoofdplein. Deze race vormt een traditie die al sinds de 17e eeuw op Piazza del Campo in stand gehouden wordt.

Ponte Sant'Angelo en St. Pieter, Rome

Most beautiful places in Italy

Rome zit tjokvol prachtige plekken, maar voor de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt, moet je rond tijd van schemeren op de Ponte Umberto I zijn. Bereid je voor op een indrukwekkend uitzicht op de Ponte Sant'Angelo en de St. Pieter.

De Dolomieten, Zuid-Tirol

Most beautiful places in Italy

Indien je een wat meer avontuurlijk type bent, raden we aan in de noordoostelijke hoek van Italië een bezoek te brengen aan de Dolomieten. De uitgelezen plek om op je latten van de berg af te zoeven of diezelfde berg juist te beklimmen.

Advertentie - Lees hieronder verder

Bologna, Emilia-Romagna

Most beautiful places in Italy

Ergens tussen Venetië en Florence vind je de stad Bologna die haar bijnaam, La Rossa (de rode), met haar veelvuldig aanwezige terracottagebouwen eer aan doet. Het beste uitzicht over de stad heb je vanaf de Torre degli Asinelli, de twee overgebleven torens van de ongeveer 180 die er in de stad zouden hebben gestaan.

Brug der Zuchten, Venetië

Most beautiful places in Italy

Volgens de legende blijven geliefden voor eeuwig bij elkaar wanneer ze al varend in een gondel onder de brug der zeven zuchten elkaar een kus geven. Zelfs wanneer je niet zo bijgelovig bent, kun je niet ontkennen dat deze plek bijster romantisch is.

Manarola, Cinque Terre

Most beautiful places in Italy

Hoewel alle vijf de Cinque Terre-dorpjes prachtig zijn, zijn we vooral dol op Manarola. De pastelkleurige huizen lijken bijna op de rotswand te zijn geschilderd wanneer je vanaf het uitkijkpunt geniet van het spetterende uitzicht.

Advertentie - Lees hieronder verder

Santa Maria del Fiore, Florence

Most beautiful places in Italy

Een reis naar Florence is niet compleet zonder een bezoek aan de iconische kathedraal van Florence. Een tip: het beste uitzicht op de gigantische koepel heb je vanaf het dakterras van het JK Place Firenze hotel. Maar je kunt ook die koepel zelf op via een wandeling langs de binnenkant van het dak.

Galleria Vittorio Emanuele II, Milaan

Most beautiful places in Italy

Zelfs wanneer je niet van plan bent een bulk geld uit te geven in de high-end winkels die Galleria Vittorio Emanuele II rijk is, raden wij toch zeker aan om een wandeling te maken door de glazen promenade. En wanneer je nek pijn doet van het turen naar het glazen plafond kun je natuurlijk altijd nog je tijd vullen met wat window shopping.

Burano, Veneto

Most beautiful places in Italy

Venetië heeft zoveel moois te bieden dat je bijna zou vergeten een bezoek te brengen aan Burano, haar kleurrijke zusje dat op veertig minuten varen van de stad ligt. Ook hier vind je idyllische bruggen die over velen kanalen leiden, maar dan omgeven door woningen in alle kleuren van de regenboog.

Advertentie - Lees hieronder verder

Sint-Franciscusbasiliek, Assisi

Most beautiful places in Italy

De heldere, 13e eeuwse fresco's in de Sint-Fransciscusbasiliek zijn zò mooi dat enkel de kerk al reden genoeg is om een bezoek te brengen aan de stad. Zelfs wanneer godsdienstige plekken niet helemaal je ding zijn, wil je dit toch even zien.

Matera, Basilicata

Most beautiful places in Italy

Een van de armste steden van Italië, Matera, stond voorheen bekend om haar netwerk van ondergrondse sloppenwijken. Maar sinds de stad in 1993 werd toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft er grootste renovatie van de grotachtige woningen plaatsgevonden en hebben luxueuze hotels hun intrede gedaan in de stad.

Dit zijn de vijftien vaakst bezochte bestemmingen van 2018 >

Van: Harper's BAZAAR US
Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Cultuur & Reizen

Cultuur & Reizen

london, england june 03 prince william, duke of cambridge and catherine, duchess of cambridge attend the national service of thanksgiving at st pauls cathedral on june 03, 2022 in london, england the platinum jubilee of elizabeth ii is being celebrated from june 2 to june 5, 2022, in the uk and commonwealth to mark the 70th anniversary of the accession of queen elizabeth ii on 6 february 1952 on june 03, 2022 in london, england the platinum jubilee of elizabeth ii is being celebrated from june 2 to june 5, 2022, in the uk and commonwealth to mark the 70th anniversary of the accession of queen elizabeth ii on 6 february 1952 photo by samir husseinwireimage,

Waarom Kate haar ziekte solo aankondigde

joe goldbergh in netflix serie you

You seizoen 5: dit wil je weten

leagues cup 2023 inter miami cf v atlanta united

Dit vindt David het beste cadeau ooit van Victoria

koning charles bij kerkdienst bij sandringham in januari 2024

Zó voelt Charles zich te midden van behandelingen

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder