Skip to Content

Hotspots Parijs: deze plekken zijn te mooi om te missen

Een tripje naar Parijs in de planning? Mooi! Wij selecteerden de uniekste, chicste, fijnste, typisch Franse plekken in Parijs die je niet mag missen.

Door
preview for De mooiste plekken in Parijs

Binnenkort een tripje Parijs op de planning? Dan vraag je je vast af wat je zeker niet mag missen in Parijs. Droom alvast weg bij de uniekste, chicste en typisch Franse plekken die Parijs te bieden heeft. Bazaar verzamelde de beste hotspots om te eten in Parijs, de mooiste pleinen, origineelste musea en meest bijzondere bezienswaardigheden. Ook voor degenen die al vaker naar Parijs zijn geweest, staat er vast en zeker iets tussen wat je nog niet gezien hebt. We hebben namelijk Parijs-tips bij locals verzameld, waardoor er een uniek lijstje hotspots in Parijs is ontstaan. Klaar om de stad (opnieuw) te ontdekken?

Bij deze Parijse hotspots wordt álle modemensen gespot tijdens Fashion Week >

10x insider tips langs alle hotspots van Parijs voor een geslaagd weekend

Fondation Custodia

instagramView full post on Instagram

Heb je het Louvre nu wel een keer gezien? Ga dan eens naar Fondation Custodia, vlakbij Place de la Concorde en vlak aan de Boulevard St Germain. Een uniek museum met een bijzondere kunstcollectie verzameld door Nederlands kunsthistoricus en verzamelaar Frits Lugt. In Fondation Custodia zijn wisselende tentoonstellingen te zien, waar onbekende kunstenaars naast veel beroemde kunstenaars zoals Rembrandt en Da Vinci een podium krijgen. Of zoals directeur Ger Luijten het verwoordde: 'Met onze tentoonstellingen creëren we smaak. We laten we dingen zien die men nog niet eerder gezien heeft.' Tot en met 8 januari zijn er prachtige 19e eeuwse Franse tekeningen te zien, die tot de verbeelding spreken. Ook wordt het werk van kunstenaar Léon Bonvin momenteel uitgelicht, Franse aquarellist die bekend stond om zijn genreschilderkunst, realistisch stillevens en melancholische landschappen.

Tip: op aanvraag kun je ook de salons van naastgelegen hotel Turgot en de kunstcollectie van Frits en Jacoba Lugt bezoeken. De salons zijn stuk voor stuk tot in detail ingericht, met ieder een eigen sfeer.

MEER INFORMATIE

Brasserie Bofinger

restaurant gedekte tafels
Noepy Testra

Een van de bekende hotspots in Parijs als het om eten gaat, is Brasserie Bofinger. Het staat bekend als een van de mooiste brasserieën van Parijs. Dé klassieke bistro voor een plateau de fruits de mer. Het is de plek waar alle chique Parisiennes naartoe gaan nadat ze naar de opera zijn geweest. Ook voor een late night dinner is dit een goede optie; ze zijn tot laat open.

Brasserie Bofinger is gelegen tussen de Place de la Bastille en de Place des Vosges.

De Parijse Passages

<p>Peruse the skylit arcades—<a href="http://www.galerie-vivienne.com/" target="_blank">Galerie Vivienne</a>, <a href="http://en.parisinfo.com/paris-museum-monument/100264/Passage-des-Panoramas" target="_blank">Passage des Panoramas</a>, <a href="http://en.parisinfo.com/paris-museum-monument/100259/Galerie-Vero-Dodat" target="_blank">Galerie Véro-Dodat</a>, and <a href="http://en.parisinfo.com/paris-museum-monument/100269/Galerie-Colbert" target="_blank">Passage Colbert</a> are all great options. They're the city's original shopping malls and full of tiny boutiques, bookstores, antique shops, cafés, and more uniquely Parisian spots. </p>

Een van de beste tips die ik ooit kreeg voordat ik naar Parijs vertrok? Bezoek de passages! Parijs kent velen unieke passages waar stevig gewinkeld kan worden. Denk aan Galerie Vivienne, Passage des Panoramas, Galerie Véro-Dodat, en Passage Colbert. Hier zijn velen boetiekjes, boekwinkels, antiekwinkels en cafés gevestigd. Tijd om de Parisienne uit te hangen.

Dit zijn de designeritems die elke Parisienne in haar kast heeft >

Advertentie - Lees hieronder verder

Place Dauphine

verborgen pleintje parijs by night
Noepy Testra

Een van de tips volgens locals uit Parijs? Bezoek het mooiste verborgen pleintje van Parijs: Place Dauphine. Zeker als je al vaker naar Parijs bent geweest, is dit een idyllisch plekje waar je je echt even tot Parissiene waant. Het pleintje ligt op een van de eilanden in de Seine, Île de la Cité. Dit eiland wordt gewoon bewoond en geeft een dorpse indruk in het anders zo drukke stadsleven van Parijs. Ideaal om te bezoeken als je even wilt vluchten uit de drukte van de stad.

Warenhuis La Samaritaine aan de Seine

parijs warenhuis
Noepy Testra

Heb je de Galeries Lafayette nu wel uitgespeeld? Ga dan eens naar het indrukwekkende warenhuis La Samaritaine! Na een decennialange verbouwing is dit warenhuis aan de Seine eindelijk klaar, en het resultaat mag er zijn. Het gebouw is volledig ontworpen in prachtige art-nouveau en art-decostijl, dus houd je niet zo van winkelen of is je geld er al doorheen door al het winkelen in Parijs? Het trappenhuis van La Samaritaine alleen al is de moeite waard om even een kijkje te nemen.

La Samaritaine ligt centraal naast de Pont Neuf en vlak bij het Louvre, niet te missen!

Secret speakeasies

secret speakeasies
VGROUPE

Er zijn diverse geheime nachtclubs en cafés te ontdekken in Parijs, als je ze natuurlijk kunt vinden, that is. Onze stap-tips voor Parijs? Ga eens langs bij the Experimental Cocktail Club, toegankelijk via de onopvallende deur in een zijstraat van Rue Montorgeuil. Een andere hippe tent is Moonshiner. Hier kom je binnen via de voordeur van restaurant Pizza Da Vito. Ook bijzonder is Le Très Particulier in het Hotel Particulier, de voormalige villa van de familie Hermès. Om hier binnen te komen moet je de woorden 'prendre un verre' (neem een drankje) inspreken in de intercom.

Wanneer je echt op zoek bent naar een uitdaging tijdens happy hour, ga dan eens naar Le Lavomatic. Hier moet je eerst een wasserette binnengaan, om vervolgens de juiste wasmachine te vinden die je naar een geheime trap brengt. Deze voert je naar de derde verdieping, waar je dan eindelijk kunt genieten van een lekker drankje. Heb je tegen die tijd ook wel verdiend.

Advertentie - Lees hieronder verder

De vlooienmarkten

vlooienmarkt
Vlooiemarkt

Parijs staat bekend om zijn vele vlooienmarkten. De bekendste en grootse is de Marché aux Puces, wat letterlijk markt van de vlooien betekent. Deze markt vind je net buiten het 18e arrondissement en is uitgespreid over zeven hectaren. Bereid je wel voor op gigantische drukte.

Wie op zoek is naar een minder overweldigende vlooienmarkt kan terecht bij Marché aux Puces de la Porte de Vanves in het 14e arrondissement. Een stuk minder druk en meer kans om unieke stukken te vinden als een vintage Hermès-sjaal en Frans linnen.

Lees ook: De leukste musea om te bezichtigen in Parijs

Israëlisch eten in Parijs: Tavline

Wil je even wat anders eten dan stokbrood en ratatouille uit de Franse keuken? Ga dan eens een hapje eten bij Israëlisch restaurant Tavline. Hier proef je de smaken uit Tel Aviv, maar dan in de met boutiques overgoten Parijse wijk Le Marais. In de bijzondere gerechten proef je een mooie mix van smaken uit de mediterraanse en oosterse keuken met specerijen zoals Zaatar of Mechaia. Een echte aanrader!

Palais Garnier

<p>Housing a 1,979-seat <a href="https://www.operadeparis.fr/en/visits/palais-garnier" target="_blank">opera house</a>, Palais Garnier features as grand a staircase as you could ever wish to see, along with a massive, glittering chandelier suspended from the theater's domed-mural ceiling, painted by Russian-French artist Marc Chagall. Take in a ballet or an opera for a night of opulence and culture. And after the performance, head to <a href="http://www.opera-restaurant.fr/en/" target="_blank">L'Opera Restaurant</a>—also at Palais Garnier—for high-end French cuisine in a beautifully designed space. It's a favorite of Victoria Beckham, Alber Elbaz, and Jean Paul Gaultier.</p>

Palais Garnier is met zijn 1979 zitplaatsen misschien wel de grootste, zo niet het indrukwekkendste theater in Parijs. De fraaie gouden balkons, indrukwekkende kroonluchter en de plafondschilderingen door Marc Chagall maken een avond in dit theater nog specialer. Bezoek na de voorstelling ook even het L'Opera Restaurant, waar je typische Franse gerechten kunt bestellen, favoriet van Victoria Beckham, Alber Elbaz, en Jean Paul Gaultier.

Lees ook: De mooiste modeplekken in Parijs

Advertentie - Lees hieronder verder

Fondation Cartier

<p>Cartier, too, has its own foundation dedicated to promoting contemporary art and making it accessible to the public. While the initiative is similar to that of the Fondation Louis Vuitton, the actual building itself is entirely unique. Designed by architect Jean Nouvel in 1994, the <a href="http://fondation.cartier.com/#/en/home/" target="_blank">Fondation Cartier</a> is a sleek glass-and-steel structure surrounded by abundant, lush greenery, creating the sense that there is no separation between interior and exterior. If you find yourself looking for an indoor activity on a rainy day, this is it.</p>
Alainalele/Flickr Creative Commons

Cartier heeft ook het doel om hedendaagse kunst bekend te maken onder het grote publiek. Bijzonder is met name het gebouw waar deze kunst gevestigd is. De Fondation Cartier werd ontworpen door architect Jean Nouvel in 1994 en bestaat uit een glas-staal-constructie die omgeven wordt door weelderig groen. Hierdoor lijkt er geen scheiding te zijn tussen binnen en buiten, verrassend indrukwekkend.

Cultuur & Reizen

wedding of danish crown prince frederik and mary donaldson

Hoe hebben Máx en Alex elkaar ooit ontmoet?

a room with chairs and a painting

In deze appartementen slaap je tijdens Salone

the princess of wales delivers keynote speech at the shaping us national symposium

Kate Middleton doneert haar aan zieke kinderen

a pool with lounge chairs and palm trees around it

Binnenkijken bij interieurdesigner Mariska Dietz

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder