Binnenkort naar New York? Hier moet je brunchen

#foodporn

Een immens belangrijk element van een reis is toch wel het eten. Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar dat is bij ons vaak al de helft van de reden van een bezoek aan een bepaalde plek. En New York, daar moet je heen om te brunchen.

Niemand doet de veredelde lunch namelijk zo goed als de inwoners van deze metropool. En omdat je niet na een middag sightseeing op zomaar een terras wil neerploffen, zetten wij de beste restaurants om te brunchen voor je op een rij. Succes gegarandeerd.

van: Harper's Bazaar

Advertisement - Continue Reading Below

Sotto 13

Sotto 13 doet ons denken aan een klein, maar reuzechique verborgen huisje dat verstopt zit ergens in West Village. Zo'n plek waar je van vrienden en kennissen van hoort, maar zelf anders nooit tegenaan zou lopen. Het is perfect voor een lunchdate met vriendinnen of familie - ze hebben een geweldige do it yourself prosecco bar - en het eten levert standaard een prachtig Instagramkiekje op.

140 West 13th Street, sotto13.com.

Advertisement - Continue Reading Below

Bubby's

Denk comfort food zoals ze dat in het zuiden van Amerika doen, maar dan in Tribeca. Verwen jezelf eens met boterachtige biscuits, gebakken eieren met bacon en Bloody Mary's.

120 Hudson Street, bubbys.com.

Advertisement - Continue Reading Below

Café Cluny

In café Cluny waan je jezelf even in een klein Frans plaatsje. Deels door het fantastische eten en deels door de vrolijke obers, volledig gehuld in Bretonse strepen.

284 W 12th Street, cafecluny.com.

Advertisement - Continue Reading Below

Supper

Dit is één van onze favoriete plekken in Manhatten. Er is namelijk geen enkel gerecht op de kaart dat niét lekker is. En als je er dan toch bent, raden wij de Franse toast of de biologische pannenkoeken aan.

156 East 2nd Street, supperrestaurant.com.

Advertisement - Continue Reading Below

Jack's Wife Freda

Na een drukbezette ochtend is het heerlijk om door Soho te lopen en vervolgens te eindigen bij Jack's Wife Freda voor een Meditteraanse lunch.

224 Lafayette Street, jackswifefreda.com.

Advertisement - Continue Reading Below

Maialino

Maialino heeft hemelse eieren en zoetigheden en na de lunch kruip je op een kruk aan de gezellige bar voor een aperitief.

2 Lexington Avenue, maialinonyc.com

Advertisement - Continue Reading Below

Dudley's

Of je nu zin hebt in toast met avocado, een uitgebreid ontbijt of een warme lunch: Dudley heeft werkelijk waar alles. Het kleurrijke menu en de coole, Australische sfeer in het café maken het de beste plek voor een brunch op zondagmorgen.

85 Orchard Street, dudleysnyc.com.

Advertisement - Continue Reading Below

Bluestone Lane

Eigenlijk zegt deze foto al genoeg toch? Bij ons loopt in ieder geval het water in de mond. Deze hotspot heeft niet alleen fantastisch eten - heerlijke toast met avocado en perfecte espresso - maar zit ook nog eens in de buurt van Central Park.

Advertisement - Continue Reading Below

Juliette

In dit pittoreske restaurantje heb je even het idee dat je niet meer in de stad bent, maar ergens in een prachtige tuin op het platteland. Naast de gezellige tuin kun je ook lunchen op het dakterras. Aanrader? Franse toast met banaan. Hemels!

135 N 5th Street, Brooklyn, juliettewilliamsburg.com.

Advertisement - Continue Reading Below

Maison Premiere

Oesters, perfecte cocktails en die typisch sfeer van Frankrijk uit het jaar 1910. Alles op het menu is geweldig, maar - je moet immers toch kiezen - wij raden Mayan Shrimp & Grits aan. In de zomer is er ook een riante tuin waar je heerlijk kunt lunchen.

298 Bedford Ave, maisonpremiere.com.